Basketball Champions League există în mod oficial din data de 2 martie

FIBA și reprezentanții a zece ligi naționale din Europa s-au întâlnit miercuri (02.03), la Mies (Elveția) și au semnat actele pentru lansarea unei companii care va coordona Basketball Champions League. Forul mondial va deține 50% din afacere, iar ligile naționale vor deține cealaltă jumătate.

Cele zece țări semnatare sunt Belgia, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Lituania, Polonia și Turcia. La acest eveniment au luat parte 18 conducători de ligi și federații din țăile amintite, împreună cu reprezentanți ai FIBA și FIBA Europ.

Se remarcă absențe notabile pentru Spania, Rusia sau Serbia, țări cu resurse bogate în ceea ce privește potențialul baschetbalistic.

Lansarea oficială a Basketball Champions League se va face într-o ceremonie programată a se desfășura la Paris, pe 21 martie. Prima ediție a competiției amintite se va desfășura în sezonul competițional 2016/17.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.