SUA – Baschetul este al 3-lea cel mai practicat sport în liceu și al 5-lea în universitate

Site-ul www.ncaa.org a prezentat o statistică foarte interesantă cu privire la numărul liceenilor care practică sport și cu procentul care ajunge să obțină o bursă pentru studii superioare și de a continua să practice sportul de performanță în NCAA. Evidența s-a făcut separat la masculin și separat la feminin.

La modul general s-a constatat că un număr de opt milioane de liceeni practică sportul de performanță pe teritoriul SUA. Aproape o jumătate de milion practică sportul de performanță la nivel universitar și un număr extrem de mic ajung să fie sportivi profesioniști, adică să-și câștige existența din acest domeniu.

Aproape 550.000 de liceeni practică baschetul masculin, iar aproximativ 430.000 îl practică pe cel feminin. În schimb, la nivel universitar, sunt aproape 19.000 jucători de baschet masculin și 16.000 de baschet feminin. Așadar, un procent de 3.4% la masculin și unul de 3.9% la feminin, ajung să practice baschetul în NCAA după ce au deprins tainele acestei discipline în liceu.

Aproximativ 1% dintre copiii care practică baschetul în liceu obțin o bursă de baschet în NCAA Division 1.

În cadrul aceleiași evidențe s-a constatat că la masculin cel mai practicat sport este fotbalul american. Peste un milion de liceeni joacă fotbal american. În schimb, în NCAA ajung aproximativ 74.000. Locul al 2-lea la masculin este ocupat de atletism.

La feminin cea mai practicată disciplină este atletismul, urmat de volei.

Baschetul se situează pe locul al 3-lea atât la masculin, cât și la feminin în liceu. Lucrurile se schimbă semnificativ în NCAA, acolo unde baschetul ocupă locul 5, atât la masculin, cât și la feminin.

Primele patru discipline din punct de vedere al numărului de practicanți în NCAA sunt:

Masculin – fotbal american, baseball, atletism, fotbal (soccer).
Feminin – atletism, fotbal (soccer), softball, volei.

Sursă: ncaa.org

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.