FR Baschet a publicat Regulamentele Specifice pentru Liga Națională și Cupa României 2016/17

Federația Română de Baschet a publicat Regulamentele Specifice pentru ediția 2016/17 a Ligii Naționale, respectiv a Cupei României la baschet masculin. Aruncăm o privire asupra acestora.

Așa cum era de așteptat, regulamentul prevede folosirea a celui mult cinci jucători străini într-un meci oficial în ambele competiții, cu obligativitatea menținerii pe parchet a cel puțin unui jucător autohton în Liga Națională, respectiv a cel puțin doi români în Cupa României pe toată durata unui meci. Nu se fac precizări cu privire la situația jucătorului cu dublă cetățenie a căruia primă cetățenie este alta decât cea română. Așadar, sportivi precum Iuri Fraseniuc sau Vladislav Solopa pot fi utilizați ca jucători autohtoni.

În regulament sunt prevăzute datele de disputare ale diferitelor faze din LNBM, respectiv Cupa României. Este explicat sistemul de desfășurare al competițiilor amintite. De asemenea, este în continuare obligatorie înscrierea unei echipe satelit în Liga 1 pentru fiecare grupare angrenată în Liga Națională.

Date importante

15 septembrie – SuperCupa României
19 septembrie – prima etapă din sezonul regulat al LNBM
28 septembrie și 5 octombrie – primul tur al Cupei României (dublă manșă)
15/17 februarie – turneul final (Final Eight) de Cupa României (jocuri direct eliminatorii)
25 februarie – ultima etapă din prima fază a sezonului regulat
4 martie – prima etapă din faza a 2-a a sezonului regulat
5 aprilie – ultima etapă din sezonul regulat
12 aprilie – startul playoff-ului
1 mai – startul semifinalelor
19 mai – startul finalei
31 mai – cea mai târzie dată la care se poate încheia sezonul 2016/17

Ultimele două clasate la încheierea sezonului regulat retrogradează în Liga 1.

Se oferă informații cu privire la componența echipelor, echipament, înregistrarea jocurilor, controlul antidoping, respectiv informații cu privire la obligațiile cluburilor și penalitățile impuse în caz de abateri.

SuperCupa României

Sezonul 2016/17 demarează în mod oficial pe 15 septembrie, cu SuperCupa. Ea se va desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea și opune campioana în exercițiu, CSM CSU Oradea, respectiv deținătoarea Cupei României, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Se ridică un semn de întrebare cu privire la regulamentul folosit pentru acest meci. Din păcate cele două regulamentele nu specifică nimic cu privire la modul de desfășurare al acestui meci. Informații despre SuperCupă apar doar în Regulamentul Specific al Cupei României, dar nu se fac precizări cu privire la felul în care protagonistele acestui meci trebuie să joace (unul, doi sau niciun jucător autohton). Este de așteptat ca FR Baschet să aducă lămuriri în cursul următoarelor zile.

Regulamentul Specific al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17 poate fi consultat AICI.
Regulamentul Specific al Cupei României la baschet masculin – ediția 2016/17 poate fi consultat AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.