Actualizare. Baschetul se vede HD și la DigiSport 3

13 mai, ora 18

DigiSport 3 poate fi recepționat în HD încă de azi, 13 mai. Așadar, Meciul 1 al finalei mici LNBM este primul transmis la DigiSport 3 HD.

13 mai, ora 15

DigiSport, deținătorul drepturilor de televizare pentru Liga Națională de baschet masculin, Euroliga masculină și EuroBasket Women 2015, va avea – din data de 14 mai anul curent – toate posturile în sistem HD.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat oficial, în cursul zilei de miercuri (13.05). DigiSport 1 și 2 emit de mai mult timp în HD, însă DigiSport 3 nu a emis în sistem HD până în prezent.

Acest lucru se va schimba de joi (14.05). Baschetul și-a făcut loc, de obicei, în grila de programe a DigiSport pe canalul 3, singurul care nu emitea în HD. Așadar, o veste bună pentru iubitorii baschetului abonați la RCS&RDS, posesori ai unor terminale ce emit recepționează în sistemul High Definition. Modificarea nu implică costuri suplimentare la abonament.

O primă astfel de experiență pe DigiSport 3 vom putea avea în cursul serii de vineri (15.05), când DigiSport 3 va transmite în direct, de la Madrid, semifinalele Euroligii masculine – ediția 2014/15. Transmisiunea demarează cu începere de la ora 19:00. Programul TV cu privire la transmisiunile baschetbalistice pentru următoarele zile poate fi consultat AICI.

„Abonații care utilizează CAM-uri HD, precum și cei care dețin decodoare HD, dar nu vizualizează automat noile canale în grilă, vor trebui sa facă o scanare automată a grilei pentru recepționarea celor 4 noi programe în format HD.” se arată în comunicatul de pe site-ul digi24.ro. Întregul comunicat poate fi lecturat AICI.

DigiSport a oferit de 96 meciuri si mai transmite cel puțin cinci partide din actuala ediție a LNBM. Asta în condițiile în care, până la această oră s-au jucat 164 de partide și se vor mai disputa între cinci și opt meciuri. Așadar, aproape 60% din meciurile desfășurate în LNBM pe parcursul sezonului 2014/15 au fost transmise în direct la DigiSport. De asemenea, au fost transmise 14 din cele 25 meciuri desfășurate în ediția 2014/15 a Cupei României. Se adaugă meciurile echipelor românești din EuroChallenge (mai puțin participarea Energiei Târgu-Jiu la turneul final), respectiv aventura Asesoftului în EuroCup. În fine, au fost transmise o serie de meciuri din fiecare etapă a Euroligii masculine.

Notă
Imaginea și sunetul în HD sunt net superioare celor analogice. Cel mai important aspect legat de imagine constă în faptul că o imagine HD standard afișează de cinci ori mai mulți pixeli pe cadru decât imaginea analogică.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Actualizare. Baschetul se vede HD și la DigiSport 3

  • „o veste bună pentru iubitorii baschetului abonați la RCS&RDS, posesori ai unor terminale ce emit în sistemul High Definition.”

    terminale care emit in HD :):):)
    Cam greu sa aiba tot romanul acasa cate o statie TV care sa concureze operatorii TV si sa EMITA HD.
    Eventual sa receptioneze HD…:)
    In rest o veste excelenta! 🙂

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.