FC Barcelona s-a reunit fără piesele de bază

Luni (14.08), FC Barcelona s-a reunit pentru noul sezon competițional. Este prima echipă din Euroliga masculină care a dat startul pregătirilor pentru stagiunea 2017/18.

Noul antrenor al echipei, Sito Alonso, a resimțit lipsa jucătorilor importanți, majoritatea dinte ei aflați în programul echipelor naționale de proveniență. Nu mai puțin de zece jucători au lipsit.

La reunire au fost prezenți Nedim Dedovic, Pol Figueras, Atoumane Diagne, Rodions Kurucs, Sergi Martínez, Arnas Velicka, Aleix Font, Max Esteban, Luka Samanic și Marc Garcia. O zi mai târziu, echipei i s-au alăturat americanul Phil Pressey și francezul Adrien Moerman.

Din diferite motive, în principal legate de obligațiile legate de echipele naționale, respectiv participarea la competițiile continentale, la reunire au absentat aproape toți jucătorii care vor alcătui rotația de bază a echipei catalane. Absenții au fost: Kevin Seraphin, Pierre Oriola, Thomas Heurtel, Juan Carlos Navarro, Aleksandar Vezenkov, Petteri Koponen, Ante Tomic, Rakim Sanders, Pau Ribas, Victor Claver.

Sub contract cu Barcelona este și Tyrese Rice, însă e puțin probabil ca acest jucător să fie păstrat pentru sezonul 2017/18. Catalanii au deja doi fundași sub contract (Heurtel și Pressey), respectiv un combo (Ribas), ceea ce indică faptul că Sito Alonso nu intenționează să mizeze pe serviciile lui Rice, care consumă și o parte importantă din bugetul de salarii.

Așadar, Sito Alonso are la dispoziție un contingent de 23 jucători (incluzându-l pe Rice). Bună parte a jucătorilor aflați în prezent sub comanda antrenorului amintit vor fi cedați la echipa a 2-a ori trimiși la alte echipe sub formă de împrumut. Până atunci și mai ales până la revenirea oamenilor de bază, acești jucători vor participa la cantonament, antrenamente și jocuri de pregătire. Treptat anumiți jucători vor face joncțiunea cu gruparea blaugrana.

De notat că Ribas și Claver sunt în recuperare după accidentări mai vechi. Sanders și Tomic se vor alătura echipei în cursul lunii august, ei nefiind convocați la echipele naționale. Vezenkov participă în precalificările pentru FIBA World Cup 2019, care se termină pe 19 august. Este încă neclar dacă Oriola va prinde lotul de 12 al Spaniei pentru EuroBasket 2017, concurența la pozițiile 4-5 fiind mai mult decât acerbă (cu frații Gasol și frații Hernangomez).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.