Barcelona se orientează spre piața franceză

21 decembrie

FC Barcelona a oficializat legitimarea lui Edwin Jackson. Shooter-ul francez sosește de la ASVEL Villeurbane, echipă alături de care a fost principalul marcator al LNB Pro A cu o medie de peste 18.8 puncte pe meci. El a fost principalul marcator al competiției amintite și în sezonul precedent.

Potrivit site-ului oficial al Barcelonei, contractul lui Jackson are valabilitate până la încheierea actualului sezon competițional. Legitimarea lui Edwin vine ca urmare a accidentării suferite de Brad Oleson. Americanul va lipsi cel puțin o lună.

Scopul catalanilor este de a avea în permanență cel puțin doi shooteri pe foaia oficială. Numărul mare de meciuri și uzura veteranilor Oleson și Navarro, a condus la înregimentarea unui al 3-lea specialist la aruncările de pe semicerc. În plus, formația pregătită de către Xavi Pascual nu a putut miza la ultimul joc oficial nici pe Alex Abrines.

19 decembrie

FC Barcelona se orientează asupra pieței franceze. Catalanii au ajuns la un acord cu unul dintre tinerii de perspectivă ai Hexagonului și negociază pentru obținerea semnăturii celui de-al 2-lea.

Leo Westermann se va alătura actualei campioane a Franței în vara anului următor. În prezent fundașul trecut pe la Partizan Belgrad evoluează sub formă de împrumut la campioana Franței, Limoges CSP. În vârstă de 22 ani, Westermann măsoară 1.96 metri și evoluează pe poziția 1.

În schimb, conducerea clubului din Barcelona se află în discuții avansate cu ASVEL Villeurbane pentru legitimarea lui Edwin Jackson. Acesta are medii de 18.8 puncte, 4.4 recuperări și 3.3 pase decisive pe meci în actuala ediție de campionat din Franța. Jackson a avut un rol la cucerirea primei medalii mondiale obținută de Franța în baschetul masculin.

Ajuns la vârsta de 25 ani, Jackson evoluează pe poziția 2 și este un shooter clasic. El a fost desemnat MVP al ligii franceze în 2013. Edwin are contract cu echipa din Lyon până în 2016, însă Barcelona este dispusă să achite suma de 300.000 euro pentru rezilierea contractului. Jackson măsoară 1.91 metri și ar urma să îl înlocuiască cel mai probabil pe Brad Oleson, dacă Juan Carlos Navarro va decide să-și continue cariera.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.