FC Barcelona a anunțat legitimarea lui Petteri Koponen

FC Barcelona a oficializat legitimarea finlandezului Petteri Koponen. El sosește de la Khimki Moscova și se va alătura catalanilor pe 22 august.

În vârstă de 28 ani și înalt de 1.94 metri, Koponen este jucător de poziția 2. El va fi coleg de echipă din nou cu Tyrese Rice, alături de care a evoluat în ultimii doi ani în capitala Rusiei.

Sezonul 2015/16 a fost cel de-al 2-lea pentru jucătorul scandinva în Euroligă. El a avut 24 meciuri jucate cu medii de 8.5 puncte, 2.2 pase decisive și 1.3 recuperări. El a bifat 32/84 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 38% la acest procedeu.

Koponen devine al 3-lea transfer perfectat de FC Barcelona în această vară. Primele două au venit tot din Rusia, fiind cele ale lui Tyrese Rice și Victor Claver. De asemenea, noul antrenor vine tot din Rusia, în persoana grecului Georgios Bartzokas.

În altă ordine de idei, catalanii au anunțat rezilierea contractului pentru jamaicanul Samardo Samuels. Este de așteptat de Joey Dorsey să continue alături de Barcelona, însă până la această oră cele două părți nu au semnat un contract. Americanul este dorit cu atât mai mult cu cât Shane Lawal s-a accidentat grav la genunchi în concursul olimpic de la Rio, fiind deja supus unei intervenții chirurgicale.

Lotul lui FC Barcelona în acest moment:

Fundași – Tyrese Rice, Pau Ribas, Juan Carlos Navarro, Brad Oleson, Marcus Eriksson
Extreme – Stratos Perperoglou, Justin Doellman, Aleksandar Vezenkov
Pivoți – Ante Tomic, Victor Claver, Shane Lawal

Foto: eurobasket 2015.org

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.