Banvit este a 2-a echipă din Turcia calificată în semifinalele EuroCup în toată istoria competiției

Banvit Bandirma este prima echipă calificată în semifinalele EuroCup. Reprezentanta Turciei a depășit pe Paris Levallois, scor 75-71, în manșa a 2-a, pentru a răsturna la limită deficitul consemnat în turul acestei confruntări. Meciul a fost transmis în direct la EuroSport 2. Scorul general a fost de 140-138.

Meciul a demarat în nota de dominare a turcilor, aceștia apărându-se exemplar pentru a se desprinde la 17-8 în primul act. A urmat o replică excelentă din punct de vedere ofensiv pentru francezi, astfel încât la jumătatea partidei scorul era de 34-32 în favoarea lui Banvit, situație prin care cele două echipe se aflau la egalitate perfectă la general.

banvit

În sfertul al 3-lea, Banvit s-a desprins la patru puncte, scor 49-45, pentru ca pe parcursul secvenței decisive să mai mărească ecartul pentru o victorie sinonimă cu calificarea. Paris Levallois nu a renunțat la luptă, menținându-se aproape până la final, însă turcii au gestionat avantajul de la linia de pedeapsă.

Sammy Mejia a terminat cu 18 puncte și 9 recuperări, iar Earl Rowland a avut 16 puncte, 4 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Mike Green a avut 16 puncte, 9 pase decisive, iar Giovan Oniangue a avut 13 puncte.

De notat că Banvit avansează în semifinalele EuroCup pentru prima dată în istoria clubului. Aceasta devine a 2-a echipă turcească calificată între primele patru echipe ale EuroCup. Prima a fost Galatasaray, în sezonul 2007/08. Banvit se află la cel de-al 5-lea sezon consecutiv în EuroCup, însă niciodată nu a trecut de optimile de finală.

Banvit a făcut parte din grupa lui CSU Ploiești în prima fază a EuroCup – ediția 2014/15. Turcii se duelează cu Khimki Moscova sau Valencia Basket. După duelul din tur, rușii au un punct avantaj și găzduiesc manșa a 2-a.

Foto: eurocupbasketball.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.