Avtodor Saratov ratează calificarea în playoff-ul Ligii VTB

Avtodor Saratov nu mai are șanse matematice de calificare în playoff-ul Ligii VTB. Fostul adversar al CSM CSU Oradea și-a irosit ultima șansă cu ocazia meciului pe care l-a disputat duminică (16.04), pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk, pierdut cu scorul de 97-92.

Jocul a fost pierdut de Saratov în ultimele zece minute de joc. Avtodor a câștigat primele două secvențe și conducea la capătul celei de-a 3-a cu scorul de 71-64. Ultimul act a consemnat un parțial de 33-21 în favoarea lui Enisey.

Nicolas Minnerath a avut o nouă prestație de excepție. El a totalizat 37 puncte și 5 recuperări, având 6/9 la aruncările de pe semicerc. Vince Hunter a adăugat 18 puncte și 11 recuperări pentru formația antrenată de Vladimir Antsiferov.

În urma acestui rezultat, Avtodor Saratov are 7/15 la general și se situează pe locul al 10-lea cu două meciuri rămase de disputat din sezonul regulat. Rușii nu au nicio șansă de a mai urca pe locul al 8-lea, unul deținut de BC Astana, posesoare a unui bilanț de 9/14. Kazahii au câștigat ambele meciuri directe, astfel încât la situație de egalitate în doi avantajul va fi de partea acestora.

Avtodor Saratov s-a calificat în playoff-ul Basketball Champions League din grupa care a inclus-o și pe CSM CSU Oradea, în pofida faptului că echipa campioană a României a învins-o de două ori.

Aflată la cel de-al 3-lea sezon consecutiv în Liga VTB, echipa din Saratov ratează calificarea în playoff-ul competiției pentru prima dată. Avtodor a ocupat locul 7 în ediția 2014/15, respectiv locul 6 în 2015/16. E posibil ca programul ultra aglomerat, ce a cuprins 16 meciuri în cupele europene, să fi afectat în mod negativ parcursul echipei în Liga VTB.

Așadar, se cunosc cele opt echipe calificate în playoff-ul Ligii VTB. Ordinea finală și tabloul playoff-ului nu sunt definitivate deocamdată.

Cele opt echipe sunt: CSKA Moscova, Zenit St. Petersburg, Lokomotiv Kuban, Khimki Moscova, Unis Kazan, Enisey Krasnoyarsk, VEF Riga și BC Astana.

Șase echipe sunt din Rusia, una este din Letonia și una din Kazakhstan.

În afara playoff-ului rămân trei echipe rusești, una din Belarus și una din Estonia.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.