Avtodor Saratov l-a numit pe Andrea Mazzon în funcția de antrenor principal

Avtodor Saratov a anunțat numirea în funcția de antrenor principal a experimentatului Andrea Mazzon. În vârstă de 51 ani, acesta se află la primul angajament în Rusia.

Mazzon are o experiență de 25 ani în antrenorat. El a lucrat în Italia, Grecia, NBDL, respectiv China. De-a lungul carierei, acesta a fost desemnat antrenorul sezonului în Grecia și Italia. De asemenea, a câștigat Cupa Korac și SuperCupa Italiei. A avansat în finala Cupei ULEB și Cupei Saporta, având oportunitatea să antreneze în Euroligă.

Pe parcursul ultimilor ani, Mazzon a antrenat pe Umana Reyer Venezia, formație pe care a ajutat-o să promoveze în prima ligă din Italia în anul 2011. Acesta a lucrat în sezonul 2015/16 la Philadelphia 76ers, iar în stagiunea actuală a antrenat-o pe Foshan Long Lions.

De notat că Andrea Mazzon a lucrat cu doi dintre cei mai buni jucători eleni. Este vorba despre Theodoros Papaloukas, respectiv Kostas Papanikolaou, la Panionios și Aris Salonic. Așadar, el a îndrumat primii pași la nivel de seniori pentru acești baschetbaliști.

Avtodor Saratov a participat în Basketball Championa League – pierzând de două ori cu CSM CSU Oradea, acolo unde s-a calificat în playoff. În schimb, rușii au ratat calificarea în playoff-ul Ligii VTB. De-a lungul sezonului 2016/17, Saratov a avut trei antrenori.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.