Avancronică Energia vs Trabzonspor

Energia Târgu-Jiu se duelează cu Trabzonspor Medical Park în semifinalele EuroChallenge. Meciul se va desfășura în cursul serii de vineri (24.04), cu începere de la ora 19, în Turcia.

Formația pregătită de către Antonis Constantinides pornește cu șansa a 2-a în fața reprezentantei Semilunei din toate motivele posibile. Meciul are loc în fieful lui Trabzonspor, turcii au buget mai mare, jucători mai bine cotați și mai experimentați, au un bilanț mai bun în actuala ediție a competiției, precum și statistici superioare la majoritatea capitolelor statistice.

troupe

Se anunță o partidă foarte dificilă pentur Energia în condițiile în care adversarul are jucători de certă valoare și cu bogată experiență la pozițiile 1, 4 și 5, acolo unde evoluează Watson, Milosevic și Glyniadakis, principalele guri de foc ale gorjenilor. Desigur, Antonis Constantinides poate beneficia de contribuții la celelalte poziții, acolo unde evoluează Troupe, Darby și Tal, însă și turcii se mândresc cu jucători consacrați.

Va fi al 3-lea meci pe care Trabzonspor îl susține în acest sezon în compania unei echipe din LNBM. Turcii au jucat de două ori și câștigat de fiecare dată, în compania lui U BT Cluj-Napoca, în prima fază a grupelor la nivel de EuroChallenge.

Revenind la aspectul statistic, trebuie notat faptul că Energia are procentaj mai bun la aruncările de trei puncte, procedeu pe care nu îl folosește atât de mult. Oltenii au mai puține posesii pierdute, însă la toate celelalte capitole avantajul este de partea turcilor.

Liderii lui Trabzonspor sunt Dwight Hardy, Andrija Stipanovic și Dee Bost. De notat că turcii au rămas fără Gani Lawal la jumătatea fazei a 2-a a grupelor. Acesta s-a întors la nivel de Euroligă, iar locul său a fost luat de bulgarul Kaloyan Ivanov.

În schimb, Energia îi are lideri pe Glyniadakis, Milosevic și Watson, atât ca impact, cât și din punct de vedere statistic.

Meciul nu va fi transmis la TV în România. El poate fi urmărit pe internet, pe site-ul livebasketball.tv.

Foto: fibaeurope.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.