Autohtonii Mureșului s-au autodepășit

Cinci dintre jucătorii autohtoni ai lui BC Mureș au avut contribuții impresionante, fiecare dintre ei stabilind multiple recorduri personale stagionale în victoria cu BCMU FC Argeș Pitești. Rezultatul final a fost de 84-74.

Cei cinci sunt Norbert Șteff și David Engi Rosenfeld (U23), respectiv Bogdan Stăncuț, Alin Borșa și Szabolcs Santa. De notat că unul dintre ei nici măcar nu a figurat în rotația de bază a lui Barnabas Szaszgaspar. Acesta a rotit zece oameni, însă trei dintre aceștia au avut sub două minute, iar unul a bifat șase minute. Prin urmare, restul de 190 minute au fost împărțite de șase jucători – doi străini (suedezii Person și Pita), respectiv patru autohtoni, unul U23.

Șteff a avut 8 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții în 33 minute de joc. El a terminat cu 2/8 din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă. A avut 11 la eficiență și 5 la +/-.

Rosenfeld a totalizat 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă pentru 8 la eficiență și 7 la +/-. Totul în 111 secunde pe parchet!

Stăncuț a petrecut 18 minute și 11 secunde pe parchet, perioadă în care a avut 10 puncte, 6 recuperări și a terminat cu 10 la eficiență, respectiv 11 la +/-. El a terminat cu 4/8 din acțiune și 1/2 la linia de pedeapsă.

Borșa a contabilizat 13 puncte, 9 recuperări (4 ofensive), 2 pase decisive și 2 intercepții pentru 19 la eficiență și 13 la +/-. Acesta a terminat cu 5/12 din acțiune, incluzând 3/6 la trei puncte.

Santa a reușit 9 puncte, 11 recuperări (7 ofensive), o pasă decisivă, o intercepție și un capac pentru 5 la eficiență și 5 la +/-. Szabolcs a bifat 37 minute și 17 secunde, având 3/15 din acțiune, respectiv 3/6 la linia de pedeapsă.

Exceptându-l pe Santa (care a ratat prea mult), ceilalți jucători enumerați au stabilit recorduri personale stagionale de eficiență. În plus, Șteff a reușit recorduri stagionale de puncte, recuperări și intercepții, Stăncuț a reușit recorduri personale de puncte și recuperări, Engi a reușit primele sale puncte, recuperări și pasă decisivă în sezonul 2017/18, Santa a reușit recorduri personale stagionale de puncte, recuperări și recuperări ofensive, iar Borsa a reușit recorduri personale de puncte, recuperări, recuperări ofensive, pase decisive și intercepții, marcând primele sale trei coșuri de trei puncte.

Prestațiile celor cinci jucători enumerați ne oferă o imagine cu privire la faptul că cel puțin pentru un meci, scenariile de film (n.r. The Replacements) pot fi transpuse în viața reală. Până la urmă de asta iubim sportul. Dacă totul ar fi ca într-o știință exactă nu ar mai avea rost să urmărim mișcarea sportivă de performanță.

Așadar, autohtonii lui BC Mureș au reacționat exact în momentul în care a fost nevoie de aportul lor. Ei au ieșit la rampă după plecarea a trei dintre jucătorii străini, într-un moment în care clubul a intrat în insolvență.

Felicitări tuturor jucătorilor care a făcut pasul în față pentru propria echipă, în condițiile în care desfășurarea activității este extrem de problematică.

BC Mureș are 3-1 în meciurile depe teren propriu în actuala ediție de campionat. Ardelenii au câștigat patru din totalul de cinci meciuri oficiale susținute în „Junglă”. Așadar, în pofida dificultăților de natură financiară, alb-albaștrii continuă să fie greu de învins în propriul fief. O sală în care pasionatul de baschet, indiferent de culorile pe care le susține, nu poate să se simtă altfel decât foarte bine.

Galerie foto de la meciul amintit – AICI

Foto: Jeff Warder

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.