CN Aurel Vlaicu a învins Cuza Sport Brăila la turneul final al Ligii 1 la baschet masculin

CN Aurel Vlaicu a obținut primul succes la turneul final al Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2016/17, pentru echipele cu drept de promovare. Formația din capitală a învins Cuza Sport Brăila cu scorul de 96-80. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport 2.

Formația din Brăila a început jocul mai bine și s-a instalat la conducere, desprinzându-se la 24-18 până la prima pauză. Bucureștenii au reacționat în secvența a 2-a, pe care și-au însușit-o, preluând conducerea pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea confruntării era de 40-39 în favoarea lui CN Aurel Vlaicu.

Formația din capitală a izbutit să se desprindă la opt lungimi pe tabela de marcaj spre finalul secvenței a 3-a, însă Brăila a reacționat cu Petrovic și Corneanu. Astfel, cu zece minute înainte de final, scorul era de 66-64 în favoarea gazdelor.

Secvența decisivă a demarat favorabil bucureștenilor. Aceștia au realizat un parțial de 8-3 în primele patru minute de joc ale sfertului 4 pentru a se desprinde la șapte puncte. Brăila nu a mai reacționat, iar diferența a crescut la 13 lungimi cu patru minute înainte de final.

De notat că formația din București a ratat 20 aruncări libere, dar cules 23 recuperări ofensive.

Daniel Mâinea a totalizat 31 puncte, 8 recuperări, iar Raheem Jolliffe a totalizat 15 puncte pentru învingători. Andrei Damian a replicat cu 20 puncte, 6 recuperări, iar Nemanja Petrovic a terminat cu 17 puncte, 3 intercepții pentru Brăila.

În urma acestui rezultat, Aurel Vlaicu București are 1-1 la general, iar Cuza Sport Brăila are 0-2. Duminică (04.06), formația din capitală se duelează cu Timba, iar brăilenii cu Politehnica Iași.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.