Au fost stabiliți antrenorii loturilor naționale pentru 2017

Tudor Costescu va fi antrenorul echipei naționale de tineret (U20) masculin a României. El va ghida generația 1997 la Campionatul European U20 masculin – Divizia B, ce va avea loc în această vară la Oradea.

Reamintim faptul că tehnicianul în vârstă de 43 ani revine în activitate după trei ani în postură de antrenor federal. El a semnat de curând un contract cu BC SCM Timișoara, formație pe care o antrenează începând de azi (marți, 17.01).

Milan Sokic, cel care lucrează cu mult succes în cadrul proiectului 4Sports Agronomia București de mai mulți ani, a fost numit la cârma naționalei U18 masculin. Sârbul se află la prima experiență cu o echipă națională a României.

Alexandru Olteanu, retras de curând din activitatea de jucător, va antrena naționala U16 masculin. El lucrează în Constanța la nivel juvenil, având și o experiență în LNBM la cârma lui Farul Constanța.

Mădălin Piperea va fi antrenorul echipei naționale U16 feminin a României. Aceasta este singura națională tricoloră aflată în primul eșalon baschetbalistic al Europei. Piperea e cel mai de succes antrenor al echipelor naționale juvenile din ultimii ani, fiind unul dintre cei doar doi antrenori care au reușit cu succes să mențină o echipă națională mai mult de o vară în primul eșalon continental. Celălalt este Gheorghe Mandache, care nu mai activează de o vreme.

Cătălin Tănase, cel care a asigurat României promovarea în primul eșalon la U16 feminin, va continua aventura cu generația 2000, care a trecut la următoarea categorie de vârstă. Astfel, Tănase va ghida naționala U18 feminin în această vară.

Dan Calancea va antrena naționala U20 feminin a României, pe care a condus-o de mai multe ori în ultimii ani. Acesta este și președintele Colegiului Central al Antrenorilor de baschet din România.

Fiecare antrenor va avea posibilitatea să-și aleagă colaboratorii, conform deciziei Biroului Federal din 16 ianuarie.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Au fost stabiliți antrenorii loturilor naționale pentru 2017

  • Costescu este groparul baschetului romanesc prin ideea care a avut-o in reducerea numarului de straini. Iar acum ca si recompensa i s-a dat un post de antrenor al unui lot national. Mare mafie mai este in FRB.
    Toate tarile dezvoltate in baschet au cel putin 6-7 straini pe foaia de joc doar noi suntem mai ,,destepti”. Astfel echipele romanesti participante in cupele europene pornesc de la inceput cu un mare handicap.
    Sustinatorii idei de a reduce numarul de straini vor zice ca aceasta regula este in folosul echiepi nationale. Eu sunt convins ca la Europenele din acest an nationala nu va obtine nici o victorie.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.