CSU Atlassib Sibiu învinge un U-BT Cluj-Napoca ce a avut 69% la aruncările din acțiune!

CSU Atlassib Sibiu a câștigat Meciul 3 al seriei cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediți 2015/16. Rezultatul final a fost de 93-91.

Partida a fost decisă de Michael Harrison, jucător ce a fost faultat la scor egal cu 16 secunde înaintea încheierii partidei. El a transformat cele două aruncări libere prin care a adus Sibiul în avantaj și implicit a stabilit rezultatul final.

sb

Echipa antrenată de către Marcel Țenter a avut ultima posesie, mingea ajungând la Kyndall Dykes. Americanul a executat o aruncare de trei puncte însă aceasta a fost imprecisă și meciul s-a încheiat cu victoria formației de pe Cibin. De notat că formația din Cluj a terminat acest meci cu 13/23 la aruncările de trei puncte, pentru un procentaj de 57%.

Partida a demarat favorabil oaspeților. Aceștia s-au instalat la conducere și au încheiat secvența inaugurală în avantaj, scor 22-17. Au urmat zece minute în care prestația ofensivă a celor două protagoniste a fost impresionantă. Astfel, la pauză scorul era de 49-46 în favoarea vizitatorilor.

Sibiul a alergat în permanență după adversar, menținându-se în urma acestuia pe tot parcursul reprizei secunde, scorul după 30 minute fiind de 71-68. Clujul a reușit să se desprindă la șapte puncte în minutul 33, însă amfitrionii au reușit să restabilească egalitatea la 82, 85 și 88, pentru ca la intrarea în ultimul minut să preia conducerea cu tripla lui Igor Mijajlovic. Replica a venit de la Muhammed Pasalic, jucător ce a terminat meciul cu 5/5 la aruncările de trei puncte, înainte ca Harrison să transforme liberele decisive.

CSU Sibiu a avut superioritate la recuperări ofensive (10-3), puncte marcate de la linia de pedeapsă (25-8), posesii pierdute (10-19) și intercepții (10-5). În schimb, Clujul a pierdut cu un procentaj de 69% la aruncările din acțiune. În schimb, oaspeții au terminat cu doar 44% la aruncările libere, dat au terminat cu un indice de eficiență mai bun (98-97).

Învingătorii au avut opt posesii în plus față de adversar (87-79). S-au consemnat 11 schimbări la conducere și 12 situații de egalitate.

Lawrence Gilbert a avut 7/10 la aruncările din acțiune și 8/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 25 puncte la care a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive. Octavian Popa Calotă a adăugat 19 puncte, Igor Mijajlovic a avut 17 (5×3), iar Kevin Hardy a reușit 15 puncte și 7 recuperări pentru învingători. Sibiul a avut șase marcatori în această partidă și a avut patru jucători cu cel puțin 34 minute de joc.

Muhammed Pasalic și Kyndall Dykes au avut câte 19 puncte, cel din urmă adăugând 8 pase decisive și 5 recuperări. Miro Todic a contribuit cu 13 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, iar Filip Adamovic a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții. Clujul a avut zece marcatori.

Partida s-a desfășurat în fața unei săli arhipline. Sala Transilvania a fost îmbrăcată aproape în întregime în culoare galbenă. Atmosfera a fost din nou impresionantă, așa cum se întâmplă atât de des la jocurile echipei CSU Atlassib Sibiu.

Scorul general a devenit 2-1 pentru Cluj. Meciul 4 se dispută miercuri (27.04), tot la Sibiu.

Foto: CSU Fans Sibiu (facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.