CSU Atlassib Sibiu întrerupe o serie de șase eșecuri consecutive și oprește șirul pozitiv al Stelei CSM EximBank București

CSU Atlassib Sibiu a oferit o prestație impresionantă de pe semicerc în meciul cu Steaua CSM EximBank București din cadrul etapei a 27-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Meciul, transmis în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 106-79.

Partida a demarat excelent pentru formația gazdă. Sibiul a înscris primele 11 puncte ale confruntării și a transformat de cinci ori consecutiv din spatele semicercului până la prima ratare. Secvența inaugurală a fost controlată cu autoritate de ardeleni, aceștia desprinzându-se la un maxim de 20 puncte. Totuși, Marko Marinovic a avut ultima reușită a sfertului de deschidere, scorul după zece minute fiind de 32-15 în favoarea ardelenilor.

Steaua a început mai bine sfertul al 2-lea, tripla lui Porter Troupe reducând deficitul oaspeților la 11 puncte. Replica a venit de la Mijajlovic cu aceeași monedă, după care ambele echipe au marcat mai mult de la linia de pedeapsă decât din acțiune. Marinovic și Troupe marchează mai multe puncte pentru vizitatori pe finalul reprizei, oaspeții fiind la 12 lungimi în urmă după 20 minute de joc, scor 49-37.

Repriza a 2-a începe favorabil formației din capitală. Aceasta găsește ținta atât pe pătrundere, cât și din spatele semicercului. Replica vine de la Will Paul, autor a două reușite de trei puncte în succesiune. Ofensiva echipei gazdă continuă să funcționeze la parametri maximi, cu precădere din spatele semicercului, Mijajlovic mărește ecartul la un maxim de 22 lungimi cu o reușită de trei puncte. Sfertul al 3-lea se încheie cu reușita lui Szijarto, scorul fiind de 79-61 în favoarea gazdelor.

Gazdele marchează la prima acțiune ofensivă avută în sfertul decisiv, după care Barac este sancționat cu fault tehnic. Sibiul înscrie patru puncte din această situație. Marinovic transformă din afara semicercului, însă formația de pe Cibin continuă să marcheze de la mare distanță. Tincu transformă de trei ori din afara semicercului pentru un nou maxim, de 27 puncte, între cele două protagoniste. Ultimele minute nu consemnează vreo schimbare, Sibiul ajungând la 20 coșuri de trei puncte marcate în această partidă. Galben-albaștrii au terminat cu 20/31, pentru 65%.

Will Paul a avut 28 puncte și 4 recuperări. Americanul a terminat cu 7/7 la aruncările de pe semicerc. Vlad Tincu a stabilit un record personal al începutului de carieră cu 18 puncte (6/8 la trei puncte), Igor Mijajlovic a terminat cu 17 puncte, 5 pase decisive, Lawrence Gilbert a totalizat 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, iar Kevin Hardy a terminat cu 14 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru învingători. În replică, Marko Marinovic a avut 19 puncte, Titus Nicoară a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, iar Porter Troupe și Bill Amis au avut câte 13 puncte pentru Steaua.

CSU Sibiu a jucat în cinci străini. Michael Harrison nu a fost echipat pentru această partidă. În schimb, Steaua CSM EximBank București a jucat pentru prima dată cu Marinovic, Barac și Troupe, însă primii doi nu au fot la capacitate normală din punct de vedere fizic.

Prin cele 20 coșuri de trei puncte marcate, CSU Atlassib Sibiu stabilește un nou record stagional absolut de reușite de pe semicerc într-un singur meci. Cea mai bună performanță a aparținut Stelei, care a înscris 18 triple la Oradea, în prima fază din sezonul regulat.

Acesta este primul succes al Sibiului în faza a 2-a din LNBM. Galben-albaștrii întrerup o serie de șase înfrângeri consecutive și ajung la un bilanț general de 14-13.

Steaua CSM EximBank suferă primul eșec în faza a 2-a, întrerupându-și seria de zece victorii consecutive în Liga Națională. Bucureștenii au 19-8 la general.

În etapa a 28-a ambele echipe evoluează în deplasare. CSU Atlassib Sibiu întâlnește pe CSM CSU Oradea, iar Steaua CSM EximBank București pe BC Mureș.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.