Asociația Jucătorilor de baschet din Spania: „Euroleague Basketball se opune Legii Sportului”

Jucătorii spanioli sunt obligați să se alăture echipei naționale dacă sunt convocați. Acest lucru este stipulat în Legea Sportului din Spania, susține Asociația Jucătorilor de Baschet din această țară.

El Mundo Deportivo a publicat un text în cadrul căruia îl citează pe Rafa Jofresa, fost jucător al echipei naționale, actualmente secretar general al amintitei asociații:

„Euroleague Basketball nu poate să interzică jucătorilor spanioli prezența la echipa națională indiferent când aceasta este solicitată. Există legi în Spania care forțează sportivii să răspundă afirmativ de fiecare dată când sunt convocați la echipa națională.”

Concret, este vorba despre articolul 47, paragraful 1 din Legea Sportului. Acesta menționează următoarele: „este datoria sportivilor să participe în concursuri pentru echipa națională, să ia parte la competiții internaționale și să se antreneze cu lotul național.”

Știm foarte bine că Spania este o țară care a fost reprezentată aproape permanent de cei mai buni sportivi ai săi. Fără îndoială aceștia nu au fost constrânși, fiind educați în acest spirit, însă educația și formarea sunt dublate, într-o lume ultra civilizată, de legi clare.

Reamintim faptul că Jordi Bertomeu, CEO al Euroleague Basketball, a declarat că jucătorii din competiția pe care o conduce nu vor răspunde convocărilor la echipa națională în cursul sezonului competițional, iar calendarul Euroligii nu va fi perturbat de ferestrele destinate jocurilor din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. El a lăsat totuși să se înțeleagă faptul că în luna iulie a acestui an, la întâlnirea echipelor angrenate în următoarea ediție a Euroligii, lucrurile s-au putea schimba.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.