ASG Sibiu 2017. Votul meu și câteva observații despre eveniment

Începând cu duminică, 22 ianuarie și până duminică, 5 februarie, publicul larg își poate vota favoriții pentru All Star Game 2017. Evenimentul va avea loc la Sibiu, pe 18 februarie, la finalul unei săptămâni în care orașul de la Cibin va găzdui și Final 8 Cupa României

Ca de fiecare dată în ultimii ani, în ASG se vor duela selecționatele Nordului și Sudului. Din selecționata Nordului vor face parte jucători de la CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, BC Mureș Tg. Mureș, BCM Olimpic Baia Mare și BC CSU Sibiu , iar din cea a Sudului jucători de la BC SCM Timișoara, SCM U Craiova, BCM U Pitești, Phoenix Galați, CSA Steaua CSM Eximbank și Dinamo București.

Votul publiciului va conta în proporție de 30% în stabilirea loturilor finale. Opțiunile presei vor cântări tot 30%, iar cele ale specialiștilor FRBaschet, 40%.

Regulamentul și formularul de vot pot fi accesate AICI.


Înainte de a vă prezenta opțiunile mele vreau să fac câteva observații. În primul rând vreau să subliniez că evenimentul va avea loc într-o sâmbătă, nu într-o marți, cum eram obișnuiți de la Timișoara, Cluj sau Oradea, sau într-o luni, ca la Craiova. Astfel, fanii care vor dori să vină la meci își pot petrece un weekend întreg la Sibiu, iar toată lumea va avea de câștigat.

Apoi, sunt suprins neplăcut de cum arată pagina de vot. Având în vedere că FRBaschet a lucrat în ultimul an la imaginea echipelor naționale și a ieșit ceva frumos, mă așteptam să fi lucrat și la cea a ASG. M-am înșelat. Pe pagina de vot este sigla evenimentului încadrată de aceleași 2 crop-uri grosolane a doi jucători, toate puse peste imaginea unei Săli Dinamo goale. Da, evenimentul se va desfășura la Sibiu, într-o sală care ne oferă unele dintre cele mai frumoase  tribune din baschetul românesc, dar fundalul paginii de vot este Sala Dinamo goală. Ireal.

Legat de logo, personal, mi-au plăcut mai mult cele din ultimii 3 ani, ale evenimentelor de la Cluj, București și Oradea. Și mi s-ar fi părut mai potrivită plasarea siglei sponsorului, SuperBet, în partea de jos a imaginii. Sunt curios cum vor arăta afișele și celelalte materiale promoționale ale evenimentului (sau evenimentelor, dacă ne gândim la săptămâna 13-18 februarie).


Legat de opțiunile mele, am respectat, cu două excepții, un singur criteriu: jucătorii să fie cei mai spectaculoși pe pozițiile pe care au fost propuși. Cele două excepții sunt Andrei Mandache și Marius Runkauskas, pe care i-am ales în detrimentul lui Ahlaji Mohammed și Darius Hargrove, doi jucători mai atletici și mai potriviți pentru un astfel de eveniment, dar care, în acest sezon, sunt departe de prestațiile cu care ne-au obișnuit. Criteriul pentru antrenori a fost cel al mediei de puncte marcate pe meci de echipele lor, iar U-BT și Steaua ocupă primele două locuri în acest clasament.

all star game sibiu 2017


Voi pe cine ați votat?


Later edit. Marți, 24 ianuarie, FRBaschet a modificat imaginea de fundal a paginii de vot, punând o fotografie din Sala Transilvania.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.