Asesoft câștigă Meciul 1 din finala LNBM

CSU Asesoft Ploiești a câștigat Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin  – ediția 2014/15. Campioana în exercițiu a României a depășit BC Mureș cu scorul de 79-70, într-o confruntare transmisă la DigiSport, ce a consemnat o absență importantă la formația oaspete și o accidentare la echipa gazdă. AS fost un meci cu multe accidentări și probleme medicale de ambele părți.

Primii cinci
Ploiești – Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu, Cooper
Mureș – Tudor, Dykes, Peciukas, Ivanovic, Barro

Meciul a început cu întârziere întrucât au existat probleme la masa oficială. Filip Adamovic a fost invitat să părăească terenul, locul său fiind luat de Adrian Tudor.

Formația gazdă a deschis mai bine jocul, apărându-se eficient împotriva poziționalului echipei ardelene. Barro a bifat câteva recuperări ofensive, dar Mureșul nu a reușit să puncteze. În schimb, Cătălin Burlacu a transformat de două ori din afara semicercului pentru a duce scorul la 11-4 în minutul 5. Oaspeții cer de odihnă, moment în care aceștia sunt sancționați cu greșeală tehnică la bancă. Astfel, Asesoft se desprinde la zece puncte pe tabela de marcaj. Zigeranovic comite trei greșeli personale în primul sfert. Ardelenii nu au reacție în absența lui Adamovic, iar actul inaugural se încheie cu scorul de 24-16.

Secvența a 2-a demarează mult mai bine pentru formația pregătită de Audrius Prakuraitis. Ardelenii marchează primele cinci puncte și se apropie la 24-21 în minutul 12, moment în care prahovenii solicită timp de odihnă. Problemele Asesoftului se accentuează, celălalt pivot al acestora, Chris Cooper având nevoie de ajutor medical după ce a suferit o rană deschisă. Astfel, gazdele sunt nevoite să joace cu Zigeranovic, care avea trei greșeli personale. Tudor nu trece mingea în cealaltă jumătate de teren în opt secunde, fiind retras pe bancă, moment în care ardelenii au rămas fără poziția 1, rol care îi revine lui Dykes.

Lazar înscrie de două ori consecutiv din spațiul de trei secunde pentru a menține formația oaspete aproape pe tabela de marcaj. Replica vine de la Zigeranovic, autor a 7 puncte consecutive. Asesoft termină repriza cu Burlacu la poziția 5, respectiv cu Pelekanos la poziția 4. Urmează un tehnic la banca echipei prahovene. Gazdele se desprind după o acțiune în care Burlacu a recuperat ofensiv de două ori. Repriza se încheie cu scorul de 39-31, diferența de opt puncte menținându-se.

Burlacu îngroapă o nouă aruncare de trei puncte pentru a deschide repriza a 2-a. Asesoft se desprinde la peste zece puncte după ce Cooper a fost trimis la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Replica vine de la Peciukas, care a înscris primele sale puncte în acest meci în minutul 22 al partidei. Ardelenii au probleme pe faza ofensivă, cu precădere la finalizare, fie că vorbim despre încercări de la distanță ori din interiorul semicercului. Asesoft se desprinde la 13 puncte prin reușita pe tranziție a lui Runkauskas, moment în care Prakuraitis solicită timp de odihnă. Ivanovic și Gajovic transformă după reluare pe acțiuni purtate în mare viteză. Dykes punctează pe acțiuni individuale, însă Zigeranovic nu poate fi oprit, acesta ajungând la peste 20 puncte marcate spre finalul sfertului 3. Actul al 3-lea se încheie cu scorul de 54-44 în favoarea gazdelor.

Secvența decisivă demarează cu cea de-a 5-a greșeală personală comisă de către Ivan Ivanovic. Muntenegreanul este înlocuit de către Căpușan. Gajovic punctează pe tranziție din spatele semicercului, Dykes trimite mingea în coș pe pătrundere, dar Burlacu punctează de alte două ori de la mare distanță și apoi de la linia de pedeapsă pentru a reface avantajul de zece puncte pentru amfitrioni. Apărarea ardelenilor nu poate să oprească adversarul din marcat în primele cinci minute ale secvenței decisive. Tudor înscrie, dar face o entorsă la aterizarea pe parchet. Prin urmare, Mureș încheie meciul cu Polyak la poziția 1. Dykes îi ține pe mureșeni în joc cu o nouă acțiune individuală de efect, după care este înlocuit întrucât resimte efortul depus pe parcursul acestui meci. Ofensiva gazdelor are probleme, însă Barro are mari dificultăți în spațiul de trei secunde la finalizare, după un efort impresionant la recuperare ofensivă. Căpușan înscrie pe pătrundere, după care transformă din zero grade pentru a strânge la două puncte în penultimul minut al partidei. Ocokoljic cere timp de odihnă. La reluare Burlacu iese la rampă de la semidistanță, iar Peciukas rateazăde două ori din spatele semicercului. Zigeranovic este lovit de Căpușan și este înlocuit cu Szijarto, care transformă două libere pentru a mări ecartul la șase puncte. Oaspeții cer timp de odihnă. Polyak înscrie imediat după repunere, dar Pelekanos răspunde de la linia de pedeapsă. Prahovenii gestionează finalul pentru a deschide finala cu victorie.

Remarcați
Ploiești – Burlacu 22 puncte, 5 recuperări, Zigeranovic 22 puncte, 11 recuperări, Runkauskas 12 puncte, 10 pase decisive, Pelekanos 10 puncte, 6 recuperări
Mureș – Dykes 20 puncte, 6 recuperări, Căpușan 11 puncte, Barro 10 puncte, 15 recuperări, 2 capace, 2 intercepții

Scorul general devine 1-0 pentru Asesoft. Meciul 2 se dispută marți (19.05), tot la Ploiești.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.