Arie Shivek, fostul antrenor al lui Maccabi Rishon, a preluat-o pe Maccabi Tel-Aviv

Arie Shivek, fost adversar al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League, a fost numit în funcția de antrenor principal la Maccabi Tel-Aviv. Celebrul tehnician îl înlocuiește pe letonul Ainars Bagatskis și devine al 5-lea antrenor principal al celei mai importante echipe din baschetul israelian în sezonul 2016/17.

Shivek a câștigat campionatul Israelului la cârma lui Maccabi Rishon LeZion în ediția precedentă. El a preluat această formație pe parcursul stagiunii 2015/16 și nu s-a mulțumit cu mai puțin decât titlul național. Pentru a izbuti o astfel de performanță, o premieră pentru Rishon, el a învins pe Hapoel Ierusalim și Maccabi Tel-Aviv în semifinale și finala competiției.

Fost antrenor al primei reprezentative a Israelului, Shivek s-a despărțit de Rishon la scurt timp după încheierea aventurii acestei echipe în ediția inaugurală a Basketball Champions League. Presa din Israel susține că Shivek va ghida pe Maccabi Tel-Aviv doar în playoff-ul acestei ediții de campionat.

Formația din Tel-Aviv are cel mai mare buget din istoria clubului și totodată parcurge cel mai modest sezon din existență. Maccabi a ratat playoff-ul Euroligii și a terminat sezonul regulat în Israel pe locul al 4-lea, pierzând opt din ultimele zece meciuri disputate.

În primul tur al playoff-ului, programat a se disputa pe sistemul cel mi bun din cinci meciuri, Maccabi Tel-Aviv se duelează cu Bnei Hertzeliya.

Click AICI pentru a reciti ce a declarat Arie Shivek după meciul pierdut alături de Maccabi Rishon la Oradea, în luna decembrie a anului trecut, în Basketball Champions League.

Programul primului tur în playoff-ul ligii israeliene:

Hapoel Holon (1) vs Maccabi Haifa (8)
Hapoel Eilat (2) vs Maccabi Rishon (7)
Hapoel Ierusalim (3) vs Ironi Naharyia (6)
Maccabi Tel-Aviv (4) vs Bnei Hertzeliya (5)

Playoff-ul demarează pe 21 mai.

De notat că baschetul se bucură de o popularitate imensă în Israel, fiind, similar Statelor Unite ale Americii, una dintre cele mai utilizate metode de petrecere a timpului liber alături de familie sau prieteni, fie în sală, fie în fața televizorului. De altfel, Maccabi Tel-Aviv a obținut cei mai mulți bani din cesiunea drepturilor de televizare pentru propriile meciuri în actuala ediție a Euroligii masculine.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.