Arie Shivek, antrenor Maccabi Rishon LeZion, vorbește despre meciul pierdut la Oradea

Arie Shivek, antrenorul echipei Maccabi Rishon LeZion, a participat a conferința de presă ce a urmat meciului disputat la Oradea, cu CSM CSU din localitate, în etapa a 9-a din Grupa B a Basketball Champions League. Campioana Israelului a fost depășită de cea a României cu scorul de 69-64. Experimentatul antrenor israelian a vorbit despre jocul echipei sale și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți.

Shivek și-a deschis discursul felicitând adversarul, după care a vorbit despre faptul că echipa sa a respectat planul de joc, dar ea nu a jucat pe stilul consacrat:

„Felicit echipa din Oradea pentru victorie. Felicitări domnului antrenor Achim, pe care îl consider un prieten.

În ceea ce ne privește, am avut un plan de joc pentru această partidă. L-am respectat până la capăt, dar ce ați văzut în această partidă nu e stilul nostru. Nu știu dacă publicul prezent la acest meci ne cunoaște atât de bine, însă cei care ne cunosc au înțeles foarte bine că nu acesta este stilul nostru de joc.

Ne-am prezentat la Oradea în anumite circumstanțe. Prin urmare a trebuit să ne ajustăm jocul și evident acest lucru a schimbat multe aspecte. Știți vorba: ‘operația a fost un succes, dar pacientul a murit’. Cam asta ni s-a întâmplat nouă la Oradea. Am stabilit planul de joc, l-am respectat, dar am pierdut. Inclusiv schimbarea de ritm pe care am făcut-o cu cinci minute înainte de final a făcut parte din planul nostru de joc și a funcționat foarte bine, deoarece am preluat conducerea.

Consider că intervenția, capacul, lui Zeno, a fost interferență (n.r. goaltending), rămasă nesancționată de arbitri. După această fază am comis câteva greșeli pe care trebuie să ni le reproșăm nouă înșine. Am fost prea moi și lipsiți de concentrare, iar aceste minusuri la final de meci echivalează cu înfrângerea. În plus, atunci când permiți echipei gazdă să revină pe final de meci, împinsă de public, e greu să o mai oprești.”

Întrebat despre rotația foarte scurtă în backcourt (pozițiile 1-2-3), Shivek a precizat:

„Da. Am avut doi jucători în backcourt pentru acest meci (zâmbește). Ceea ce voi spune în continuare face parte din răspunsul la întrebarea adresată de dumneavostră și nu vreau să se interpeteze ca și cum aș căuta scuze pentru eșec. Este pur și simplu răspunsul la întrebarea adresată, pentru că mă simt obligat să ofer răspuns atunci când sunt întrebat.

Fundașul american legitimat de noi recent nu are drept de joc în grupele Champions League. Celălalt fundaș al echipei, Ben Chimol, a rămas acasă din cauza unei enterocolite și în aceste condiții nu am avut conducător de joc la acest meci. Ca să nu mai pomenesc despre Shawn Dawson, care a înregistrat al 7-lea meci consecutiv în care ne lipsește.

Așa cum am spus, ceea ce am jucat la Oradea nu reprezintă stilul nostru. Nu vreau să se înțeleagă de aici că în formulă completă și jucând pe stilul nostru am fi învins. Știu că și Oradea are aceleași probleme. Spun doar că e dificil să joci altceva decât ceea ce știi și ești antrenat să faci. Chiar și așa, eu cred că am făcut ajustări benefice echipei pentru condițiile în care ne aflăm, dar am pierdut meciul.”

În ceea ce privește șansele de calificare ale echipei campioane a Israelului, antrenorul acesteia a spus:

„Cu înfrângerile suferite în ultimele două etape nu am socotit. Fără îndoială șansele noastre de calificare s-au diminuat. Însă face parte din sezonul unei echipe. Nu sunt prea multe formații care trec printr-un sezon competițional fără să aibă probleme. Noi avem probleme mari în acest moment, dar sunt și alte echipe care se confruntă cu astfel de lucruri. Atunci când îți lipsesc jucători trebuie să faci ajustări. Uneori le găsești și treaba funcționează. Alteori e mai greu, dar totul face parte din procesul unui sezon.

Deosebirea între competiția internă și aventura europeană constă în faptul că în campionat mai ai posibilitatea să corectezi. Sezonul regulat e lung și ai loc de corectat. În cupele europene e foarte greu să recuperezi, iar noi în acest moment suntem destul de departe de ceea ce ne-am fi dorit.

Mai sunt cinci etape, cu trei jocuri pe teren propriu. Întâlnim adversari puternici, precum Le Mans, Venezia și Pinar Karsiyaka, poate cele mai bune echipe ale grupei, dar nu avem de ales. Trebuie să încercăm să recuperăm ce am pierdut până acum. Sper că Ben Chimol va fi apt pentru următorul meci, deoarece avem mare nevoie de el. Cu siguranță nu vom renunța, atât timp când avem șanse matematice, ne vom da sufletul pe teren.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.