Anul 2017 – Ungaria net peste România

Ungaria va avea patru echipe în grupele FIBA Europe Cup. Vecinii de la Vest sunt reprezentați pe tabloul principal al acestei competiții de toate formațiile care s-au înscris în cupele europene. În schimb, România are o echipă în grupe din totalul de patru înscrise.

Alba Fehervar a fost învinsă în cel de-al 3-lea tur preliminar din Basketball Champions League. Campioana în exercițiu a Ungarieia fost învinsă de Pinar Karsiyaka, însă trupa lui Branislav Dzunic a oferit o replică excelentă cu atât mai impresionantă cu cât a jucat ultimul meci fără liderul și starul Peter Lorant (foto).

Celelalte trei echipe maghiare au jucat preliminarii în FIBA Europe Cup. Toate au avansat în grupe din postura de învingătoare.

Szolnok Olaj KK a obținut victorii cu Trabzonspor BC, respectiv Sodertalje Kings. Echipa antrenată de către Dragan Aleksic a obținut două victorii și a pierdut două partide.

Egis Kormend a trecut de Boras Basket și CSM Steaua București. Elevii lui Gasper Potocnik au obținut patru victorii din tot atâtea partide disputate.

În fine, Falco Szombathely a repurtat o dublă victorie în compania lui Balkan Botevgrad. Trupa lui Srecko Sekulovic a controlat ambele partide cu reprezentanta Bulgariei.

În schmb, România a înregistrat următoarele rezultate:

U-BT Cluj-Napoca a bifat o dublă înfrângere cu MHP Riesen Ludwigsburg. Campioana României a întâlnit cel mai dificil adversar posibil în preliminariile Basketball Champions League. Echipa lui Mihai Silvășan va juca în grupele FIBA Europe Cup având asigurat acest drept prin prisma participării în preliminariile BCL.

CSM CSU Oradea a pierdut la diferență generală de un punct dubla confruntare cu Balkan Botevgrad. Campioana României din 2016, formație ce a bifat 20 prezențe în arena internațională pe parcursul sezonului 2016/17 a adus singura victorie țării noastre în actuala ediție a cupelor europene.

BC CSU Sibiu a pierdut de două ori în confruntarea cu BK Pardubice în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup. De notat că atât Balkan Botevgrad, cât și BK Pardubice s-au oprit în cel de-al 2-lea tur preliminar. Acest lucru amplifică și mai mult proporțiile insuccesului înregistrat de baschetul românesc de club în actuala aventură continentală.

În fine, CSM Steaua București a înregistrat o dublă înfrângere cu Egis Kormend. Cei care au urmărit dubla confruntare înțeleg de fapt cât de autoritar a controlat formația maghiară această dispută. Rezultatele au fost de 95-81 și 73-72, însă în ambele încleștări s-au consemnat relaxări premature în jocul maghiarilor.
Cei care nu le-au văzut trebuie să știe că maghiarii au condus la Kormend în permanență, au avut un avantaj maxim de 27 puncte și au condus la peste 10 lungimi în ultimele 25 minute dejoc, pentru ca la Târgoviște să fie în avantaj aproape în permanență, au avut un avantaj maxim de 15 puncte în trei momente diferite ale jocului și au condus la peste 10 puncte timp de mai bine de 16 minute din timpul de joc.

În ultimul an calendaristic s-a consemnat un sec 5-0 în confruntările directe maghiaro-române.

Iată rezultatele consemnate în duelurile Ungaria vs România din partidele oficiale:

Alba Fehervar vs U-BT Cluj-Napoca, scor 92-83
U-BT Cluj-Napoca vs Alba Fehervar, scor 81-86
Ungaria vs România, scor 80-71
Egis Kormend vs CSM Steaua București, scor 95-81
CSM Steaua București vs Egis Kormend, scor 72-73

Dubla dintre Alba și U-BT s-a consemnat în faza a 2-a a grupelor din FIBA Europe Cup 2016/17. Ambele formații au dominat competițiile interne din care provin și au devenit campioane naționale la finele sezonului. La ora dublei încleștări cele două echipe se situau pe prima poziție în întrecerea internă.

La EuroBasket 2017, Ungaria a repurtat o victorie clară și bine meritată, mizând pe jocul lui Adam Hanga, considerat de specialiști drept unul dintre cei mai buni zece jucători din Euroligă la ora actuală.

În fine, Egis Kormend a învins CSM Steaua București într-un duel din preliminariile FIBA Europe Cup 2017/18 ce a opus locul 4 în ultima ediție de campionat din Ungaria și vicecampioana în exercițiu a României.

Ungaria are patru echipe în grupele FIBA Europe Cup. România are una singură.

Ungaria are 10 victorii și 4 înfrângeri în actuala aventură continentală. România are o victorie și șapte înfrângeri.

Foto 1&2: FIBA.basketball
Foto 3: Alina Cojocaru / Alina Cojocaru Photography (Facebook)

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Anul 2017 – Ungaria net peste România

  • Diferentele de valoare si implicit de management sunt atit de mari nu numai la nivelul echipelor de club, ci si la nivelul echipelor nationale de juniori, unde in ultimii ani Ungaria ne bate lejer de fiecare data.
    Asta este mult mai grav, cred eu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.