San Antonio Spurs au spulberat pe Houston Rockets în Meciul 6 și se califică în finala Conferinței Vest

San Antonio Spurs au triumfat în Meciul 6 al seriei cu Houston Rockets, în deplasare, scor 114-75. Astfel, duelul texan s-a încheiat cu primul break, scorul general fiind de 4-2.

Ultima confruntare a fost controlată cu autoritate de formația lui Gregg Popovich. Aceasta a controlat jocul în pofida absenței lui Kawhi Leonard și Tony Parker (cel din urmă nu va mai juca în acest sezon). Spurs au mrcat cu generozitate pe tot parcursul jocului, desprinzându-se la șapte puncte în primul sfert. Diferența a crescut semnificativ în sfertul 2, scorul la pauză fiind de 61-42. Repriza secundă nu a adus schimbarea, diferența urcând permanent.

Foto: Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images

San Antonio a dominat la recuperare (60-37, cu 14-10 la cele ofensive). Spurs au terminat cu 53% la aruncările din acțiune, aproape dublu față de procentajul adversarului. De asemenea, învingătorii au avut superioritate la posesii pierdute (7-13)

Houston a replicat cu alte 13 coșuri de trei puncte, pentru un procentaj de 33% la acest procedeu. Rockets au terminat meciul cu doar 28.6% la aruncările din acțiune, având doar nouă reușite din interiorul semicercului. Cu un asemenea procentaj și cu un raport atât de defavorabil la recuperare a fost imposibil pentru echipa lui Mike D’Antoni să conteze în acest meci.

LaMarcus Aldridge a ieșit la rampă, autor fiind a 34 puncte și 12 recuperări. Jonathon Simmons a fost titularizat în locul lui Leonard și a totalizat 18 puncte, 4 pase decisive, iar Patty Mills a terminat cu 14 puncte, 7 pase decisive, Pau Gasol a reușit 10 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive și 3 capace, iar Danny Green a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții și 2 capace pentru San Antonio.

Trevis Ariza a totalizat 20 puncte, 5 recuperări, Clint Capela a adăugat 15 puncte, 12 recuperări, iar James Harden a fost modest cu doar 10 puncte și 7 pase decisive, având 2/11 la aruncările din acțiune și 6 posesii pierdute.

Scorul general a fost de 4-2.

San Antonio Spurs se califică în finala Conferinței Vest pentru prima ată în ultimii trei ani. În prealabil, pintenii au jucat finala Vestului în 2012, au pierdut finala NBA în 2013 și au câștigat trofeul în 2014.

În finala conferinței, Spurs se duelează cu Golden State Warriors.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.