San Antonio oferă o mostră de apărare împotriva lui Golden State

spurs2

San Antonio Spurs au făcut o demonstrație de apărare eficientă împotriva celei mai redutabile ofensive din NBA la ora actuală. Texanii au depășit campioana în exercițiu, Golden State Warriors, cu scorul de 87-79, într-un meci contând pentru sezonul regulat al ligii nord-americane.

Spurs au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj în secvența a 2-a, la jumătatea partidei scorul fiind de 43-37. Warriors au replicat pe parcursul secvenței a 3-a, singura în care californienii au marcat aproape de media lor obișnuită. Astfel, după 36 minute de joc efectiv scorul era de 65-65.

Echipa lui Gregg Popovich a trecut definitiv în avantaj la jumătatea sfertului 4, prin reușita lui LaMarcus Aldridge. Warriors au reușit să se mențină la o posesie în urmă, dar în ultimele două minute și jumătate ale confruntării Golden State nu a mai înscris niciun punct.

De notat că Steph Curry a avut 1/12 la aruncările de pe semicerc, iar Klay Thompson a încheiat cu 1/7 la același procedeu. De altfel, Golden State a terminat cu 9/36 la trei puncte pentru 25%, iar lipsa de agresivitate în a ataca coșul din apropierea acestuia, fie pe pătrundere, fie printr-un joc menit să angajeze oamenii mari, au condus spre doar zece aruncări libere în 48 minute de joc pentru campioana în exercițiu.

Defensiva lui San Antonio a fost extrem de agresivă. Spurs au apelat la muncă fizică, limitându-l pe Curry pe acest aspct, cel mai evident minus din jocul MVP-ului din sezonul anterior.

Tim Duncan a fost limitat la doar opt minute de joc, însă prestația lui Aldridge au permis texanilor o astfel de strategie, prin care ceilalți oameni mari (David West – 8 minute, Boban Marjanovic – nu a jucat) să aibă timp limitat de joc. Warriors au jucat „small ball”, cu Marreese Speights jucând doar 11 minute, iar Anderson Varejao a avut 8 minute. Andrew Bogut nu a jucat, fiind accidentat la picior.

Aldridge a totalizat 26 puncte, 13 recuperări, Kawhi Leonard a adăugat 18 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive, iar Boris Diaw a încheiat cu 14 puncte și 8 recuperări pentru Spurs. În replică, Thompson a totalizat 15 puncte, 5 recuperări, iar Curry a izbutit 14 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive pentru Warriors.

În urma acestui rezultat, Golden State are 62-7 la general. În schimb, San Antonio are 59-10.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.