Anthony Randolph explică de ce a jucat pentru Slovenia

Anthony Randolph, cel de-al 2-lea baschetbalist originar din Statele Unite ale Americii care a câștigat EuroBasket, performanță realizată alături de naționala Sloveniei la distanță de zece ani de la performanța izbutită de JR Holden alături de reprezentativa Rusiei, a acordat un interviu despre aventura trăită la EuroBasket 2017. Superstarul lui Real Madrid a răspuns cu franchețe de ce a acceptat să joace pentru o țară în care nu a jucat baschet niciodată.

De ce ai jucat pentru Slovenia?

Luka Doncic și Goran Dragic sunt sloveni. Agentul lor este Rade Filipovich, care este și agentul meu. Am avut șansa să joc alături de doi dintre cei mai buni baschetbaliști ai Europei.

Care a fost prima ta reacție despre posibilitatea de a juca pentru Slovenia?

Inițial am fost tentat să refuz propunerea. Atunci când ți se ivește ocazia să joci pentru o echipă națională îți dorești să fie a țării din care provii. Cu toții suntem patrioți, fiecare dintre noi visează ca la un moment dată să-și reprezinte țara și semenii. Îți dorești să fie ceva special.

M-am întâlnit cu secretarul general al federației slovene, Rasho Nestrrovic, cu Goran Dragic și cu agentul meu în luna mai, la Madrid. Mi-au spus că sunt piesa care lipsește într-o echipă care poate să câștige o medalie la EuroBasket 2017. Am discutat cu reprezentanții lui Real Madrid și am luat o decizia comună deoarece am considerat că este benefic pentru mine ca imagine, dar în același timp îmi oferă o nouă perspectivă care mi-ar putea fi de folos în dezvoltarea mea ca jucător de baschet.

Ce ți-au spus soția, familia și prietenii tăi când ai acceptat să joci pentru Slovenia?

Li s-a părut o idee foarte bună. Toată lumea a considerat că este o șansă nemaipomenită de a juca în compania lui Porzingis, a fraților Gasol și Hernangomez și așa mai departe.

Se spune că ai fost plătit pentru a juca pentru Slovenia. Este adevărat?

Nu. Nu am primit bani.

Dacă nu au existat beneficii financiare, de ce ai acceptat să joci pentru Slovenia?

Pentru expunere și pentru pașaportul UE.

Ce beneficii îți oferă pașapotul UE?

Oferă echipei mele de club, Real Madrid, posibilitatea de a legitima un alt jucător american. Eu sunt considerat european cu acest pașaport, iar în Spania este permisă folosirea a cel mult doi jucători cu pașaport american. Prin urmare sporesc șansele echipei de a crește în valoare și de a se lupta pentru trofee. Totodată îmi deschide anumite porți, întrucât concurența între jucătorii americani este acerbă în Europa, iar un pașaport european îmi oferă mai multe opțiuni în măsura în care e limpede că și eu voi înainta în vârstă.

Întreg interviul, realizat în limba engleză, poate fi lecturat pe site-ul www.theundefeated.com. În cadrul interviului Randolph vorbește despre conflictul lui Kristaps Porzingis, consemnat în timpul meciului cu Letonia din sferturile de finală, precum și de repercusiunile acestuia prin intermediul rețelelor de socializare.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.