Anthony Randolph – Al 2-lea american câștigător al EuroBasket

Anthony Randolph este cel de-al 2-lea jucător american cae a câștigat EuroBasket. El a ajutat Slovenia să triumfe la turneul final – ediția 2017, la Sinan Erdem Dome din Istanbul.

Randolph este legitimat la Real Madrid, născut și format baschetbalistic în Statele Unite ale Americii. El s-a dezvoltat enorm în anumite aspecte ale jocului, cu precădere pe faza ofensivă, în cei doi ani petrecuți la Lokomotiv Kuban Krasnodar. Anthony a jucat un sezon și la Real Madrid, având câteva prestații colosale.

Jucătorul amintit nu a jucat niciodată pentru vreo echipă de club din Slovenia. Spre deosebire de Randolph, Rusia a câștigat EuroBasket 2017 alături de JR Holden. Americanul amintit a jucat mai multe sezoane în prelabil în Rusia, pentru CSKA Moscova, alături de care a disputat patru finale de Euroligă și a cucerit două titluri continentale la nivel de club.

Holden rămâne un etalon în baschetul european la capitolul americani naturalizați. El a marcat coșul victoriei pentru Rusia în finala EuroBasket 2007, atunci când s-a consemnat una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției. Rușii au învins atunci Spania, chiar la Madrid. Ibericii erau la acel moment campioni mondiali în exercițiu.

Performanța lui Randolph cu Slovenia rivalizează cu reușita Rusiei din urmă cu exact un deceniu. Acest lucru se explică prin faptul că Slovenia a învins Letonia în cel mai spectaculos meci al turneului, a trecut de campioana Europei în exercițiu și forța dominantă a continentului, Spania, respectiv Serbia – țara cu cele mai multe finale jucate în ultimii patru ani. Totul completat de un bilanț general de 9-0 în cadrul EuroBasket 2017.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.