Andriy Agafonov este noul pivot al Piteștiului

Andriy Agafonov este noul jucător al lui BCM U Pitești. Născut pe 7 mai 1986, la Odessa, ucraineanul este pivot. El măsoară 2.08 metri.

Agafonov sosește de la Pieno Zavagzdes Pasvalys, din primul eșalon al Lituaniei. Aici a perrecut ultimii doi ani de carieră. În stagiunea 2016/17, Andriy a avut medii de 10.4 puncte, 4.6 recuperări și 1.2 capace cu 1.0 pase decisive pentru 11.5 la eficiență în aproape 23 minute pe partidă. Acesta a avut 62% la aruncările din acțiune, respectiv 29% la aruncările de trei puncte pentru 82% la linia de pedeapsă.

El a mai jucat pentru Khimik Yuzhne, dar și pentru Budivelnik. Alături de gruparea din Kiev, Agafonov a jucat 14 meciuri în ediția 2010/11 a EuroCup, cu medii de 5.2 puncte, 3.8 recuperări și 0.7 capace pe partidă.

Agafonov devine al 2-lea transfer al verii pentru argeșeni. Primul a fost Laci Lazar, un alt pivot. De notat că ucraineanul a devenit al 2-lea străin din lotul lui Hristu Șapera, primul fiind Aco Kostoski, care s-a alăturat argeșenilor în cursul sezonului precedent.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.