Andrei Arion a scris un ghid despre latura psihologică a jucătorului de baschet

Andrei Arion este component al echipei U20 masculin de la Steaua CSM EximBank București. El a fost desemnat cel mai de perspecitvă jucător al turneului final al Campionatului Național de tineret – ediția 2016/17 în pofida faptului că este născut în anul 2000.

Năcut pe data de 14 iulie, Arion va aniversa vârsta de 17 ani de abia în această vară. Dincolo de rezultatele obținute pe parchet, Andrei este autor al unei lucrări cu adevărat impresionante. Aceasta cuprinde 116 pagini și este un ghid pe care sunt convins că l-ar putea folosi foarte mulți jucători, fie ei la vârsta junioratului sau la seniori.

Arion practică baschetul de peste un deceniu, în pofida vârstei fragede. El a început activitatea la ACS Dan Dacian București. Are un palmares extrem de bogat, ce cuprinde opt titluri naționale, la toate categoriile de la baby baschet, până la nivel U16.

Lucrarea a fost realizată în limba engleză. Ea este intitulară „The psychological profile of a basketball player.”

Ghidul a fost pus la dispoziție de jucători și poate fi descărcat pe site-ul oficial al Stelei CSM EximBank – click AICI. După cum veți remarca, lucrarea include și două interviuri, cu Robert Bobroczky și Levente Szijarto.

Într-o țară în care noțiunea de antrenor nu este deloc în avantajul celor care poartă această titulatură, este mai mult decât remarcabil și îmbucurător să remarcăm existența unor tineri preocupați de aspectul psihologic al activității de jucător de baschet.

Faptul că Andrei Arion s-a remarcat deja nu doar baschetbalist, dar și prin abilitatea de a performa academic a fost consemnat în trecut de alte publicații din țara noastră. Un astfel de material poate fi lecturat AICI.

Foto: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.