Andrea Trinchieri: „Rutina poate ucide”

Brose Baskets Bamberg a învins pe Giessen 46ers, scor 82-68, într-un meci contând pentru etapa a 24-a din sezonul regulat al Bundesligii germane la baschet masculin. Partida nu a avut nimic special pe parcht, fiind o victorie convingătoare, similar majorității celor obținute de campioana Germaniei în competiția internă.

Lucrurile interesante s-au petrecut pe banca tehnică a lui Brose Baskets. Echipa a fost condusă la acest meci de către antrenorul secund, grecul Ilias Kantzouris. Principalul, italianul Andrea Trinchieri a optat să privescă meciul și a pasat atribuțiunile sale tehnicianului elen. Această decizie a fost luată fără vreun motiv anume, așa cum s-a întâmplat cu alte ocazii altor antrenori, care fie din cauze medicale, suspendări, ori alte motive obiective, nu și-au ghidat echipele de pe margine.

„Rutina poate ucide” a spus carismaticul antrenor al campioanei Germaniei la conferința de presă atunci când a fost întrebat de ce a optat să nu conducă echipa în meciul amintit. Trinchieri s-a enervat atunci când a fost întrebat dacă nu consideră că a fost lipsă de respect față de adversar. El a intrat într-o discuție aprinsă cu jurnalistul care a pus întrebarea.

De asemenea, Trinchieri a spus că „am un staff deosebit, alcătuit din specialiști care trăiesc baschetul. Ei sunt plătiți pentru activitatea pe care o depun și consider că a fost o experiență utilă. Nu exclud să repetăm această experiență cu ocazia altor meciuri. Avem foarte multe meciuri și am considerat că trebuie să dăm un alt impuls echipei.”

Declarația completă a lui Trinchieri:

Brose Baskets are 22-1 la general și se situează pe locul 2 în clasamentul general. Campioana este devansată de ratiopharm Ulm, posesoare a unui bilanț de 23-0.

În Euroligă, Brose are 8-16 la general și se situează pe locul 12, la cinci victorii în urma ultimului loc ce asigură prezența în playoff.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.