Anadolu Efes Istanbul este la o victorie de Final Four-ul Euroligii masculine

Anadolu Efes Istanbul s-a apropiat la o singură victorie de Final Four-ul Euroligii masculine – ediția 2016/17. Turcii au învins pe Olympiacos Pireu, în Meciul 3 din playoff-ul competiției supreme, scor 64-60. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Formația gazdă s-a desprins pe finalul secvenței a 2-a. Efes a marcat ultimele șase puncte ale primei reprize și s-a desprins la 33-27. Turcii au mărit ecartul al 14 lungimi cu zece minute înainte de final, însă Olympiacos a început secvența decisivă cu un parțial de 12-2 prin care a strâns la două posesii pe tabela de marcaj cu patru minute înainte de final.

Replica a dat-o Bryant Dunston, cu un slam dunk, urmat de liberele lui Jayson Granger, dar partida nu s-a încheiat. Vassilis Spanoulis a marcat trei coșuri de trei puncte și l-a servit perfect pe Birch pentru un slam dunk devastator în penultimul minut. Astfel, oaspeții s-au apropiat la un punct cu 18 secunde înainte de final. Thomas Heurtel a transformat două libere, după care același Spanoulis a încercat să egaleze cu o aruncare de trei puncte, însă aceasta a fost imprecisă, fiind executată dintr-o poziție dificilă.

Grecii au avut mari probleme pe tot parcursul partidei în faza ofensivă. Acest lucru s-a datorat lipsei de inspirație a lui Vassilis Spanoulis, dublată de apărarea impresionantă a lui Dogus Balbay la superstarul lui Olympiacos. În ofensivă, tandemul Derrick Brown – Bryant Dunston a contabilizat 26 puncte (72% la aruncările din acțiun) și 7 recuperări ofensive.

De altfel, Dunston a avut o serie de intervenții excepționale pentru Efes. El a avut 16 puncte, 9 recuperări, Heurtel  adăugat 13 puncte, 6 pase decisive, iar Brown a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări pentru învingători. În replică, Spanoulis a reușit 15 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții și a pierdut posesia mingii de opt ori.

Anadolu Efes a câștigat acest meci cu procentaj de 11% la aruncările de trei puncte și 50% la linia de pedeapsă. Echipa din Istanbul este la o singură victorie de Final Four-ul Euroligii, acolo unde amai jucat de două ori, în 2000 și 2001.

Olympiacos Pireu ar putea rata calificarea la Final Four-ul Euroligii pentru a 2-a oară consecutiv. În sezonul precedent nu s-a calificat nici măcar în playoff, după ce în 2012 și 2013 a câștigat trofeul, iar în 2015 a disputat finala.

Meciul 4 se dispută vineri (28.04), tot la Istanbul.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.