Anadolu Efes Istanbul oprește seria incredibilă Stelei Roșii Belgrad

Steaua Roșie Belgrad și-a văzut întreruptă seria de șapte victorii consecutive. Campioana Serbiei a fost depășită categoric pe teren propriu, de către Anadolu Efes Istanbul. Meciul care a tras cortina peste etapa cu numărul 21 din sezonul regulat al Euroligii a fost de 86-72.

Elevii lui Velimir Perasovic a marcat 31 puncte în sfertul al 2-lea, atunci când au trecut în avantaj și când s-a rupt echilibrul partidei. Zvezda a încercat să revină, dar cea mai bună defensivă a Euroligii nu a mai strălucit precum în meciurile precedente.

Efes a avut 55% la două puncte, 38% la trei puncte, respectiv 88% la linia de pedeapsă. Turcii au terminat cu 27 pase decisive, având doar 12 posesii pierdute în vacarmul de la Aleksandar Nikolic Arena (fostul Pionir). Steaua Roșie a încasat peste 75 puncte pentru prima dată în ultimele nouă etape.

Steaua Roșie a terminat cu doar 3/16 pentru 19% la aruncările de trei puncte. De asemenea, belgrădenii au terminat cu 11/19 pentru 57% la linia de pedeapsă. Sârbii au avut dificultăți într-un meci în drl căruia au avut posibilitatea să îndepărteze una dintre contracandidatele la calificarea în playoff-ul competiției.

Derrick Brown a avut 20 puncte, 11 recuperări pentru 33 la eficiență. DeShaun Thomas a adăugat 17 puncte, iar Bryant Dunston a terminat cu 16 puncte, iar Thomas Heurtel a strălucit cu 12 puncte și 15 pase decisive în contul învingătorilor.

Marko Simonovic a replicat cu 17 puncte, 5 recuperări, Charles Jenkins a adăugat 13 puncte, 7 pase decisive, iar Milko Bjelica și Nate Wolters au terminat cu câte 12 puncte fiecare pentru sârbi.

În urma acestui rezultat, Steaua Roșie Belgrad are 12-9 la general și se situează pe locul 5. În schimb, Anadolu Efes Istanbul ajunge la 10-11 și urcă pe locul 8, ultimul care asigură calificarea în fazele elimintorii.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.