Anadolu Efes Istanbul l-a înregimentat pe Can Maxim Mutaf

Anadolu Efes Istanbul a operat o schimbare de jucători autohtoni. La câteva ore după eșecul suferit pe teren propriu în etapa a 13-a din sezonul regulat al Euroligii masculine, în compania lui Zalgiris Kaunas, echipa lui Velimir Perasovic a anunțat legitimarea lui Can Maxim Mutaf.

Mutaf sosește de la Banvit, formație alături de care a jucat în ultimii doi ani și jumătate. El a jucat și împotriva Stelei CSM EximBank București, în sezonul precedent, la nivel de EuroCup. Format de Fenerbahce și trecut pe la Pinar Karsiyaka, Mersin și Trabzonspor, sportivul în vârstă de 25 ani revine în Euroligă, acolo unde a bifat șapte prezențe între 2007 și 2011.

Înalt de 1.93 metri, Mutaf este jucător de pozițiile 2-3. În locul său, Anadolu Efes l-a cedat pe tânărul Furkan Korkmaz. Acesta va juca pentru Banvit până la încheierea actualului sezon competițional. În vârstă de 19 ani, Korkmaz nu a reușit să-și facă loc în rotația de bază a lui Efes în această stagiune, astfel încât e posibil ca în Basketball Champions League să aibă mai multe șanse de a se exprima.

Mutaf a jucat zece partide pentru Banvit în Basketball Champions League și a avut medii de 9.6 puncte, 2.8 recuperări, 2.0 pase decisive, 1.2 intercepții și 1.1 posesii pierdute în 22.0 minute pe partidă. El a avut procentaje de 45% la aruncările din acțiune și 78% la linia de pedeapsă, repsectiv un coeficient de 10.3 la eficiență. De notat că acest jucător aruncă cu precădere de pe semicerc.

Foto: Basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.