Anadolu Efes Istanbul învinge în Grecia și obține avantajul terenului propriu în seria cu Olympiacos

Anadolu Efes Istanbul a reușit break-ul în seria de playoff cu Olympiacos Pireu în ediția 2016/17 a Euroligii masculine. Meciul 2 al acestei încleștări, transmis în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 73-71 în favoarea turcilor.

Jocul a decurs sub semnul echilibrului. Anadolu Efes a echilibrat nivelul de intensitate și a ales să joace în diferite formule. La un moment dat Velimir Perasovic a jucat cu Bryant Dunston și Alex Kirk în același timp pe parchet, după care a decis să-l trimită pe DeShaun Thomas la poziția 4. Turcii au marcat cu regularitate și cu precizie din apropierea coșului. Turcii conduceau cu scorul de 23-22 la prima pauză.

În schimb, Olympiacos a utilizat formule convenționale, însă ofensiva echipei elene a depins foarte mult de Vassilis Spanoulis. Acesta a avut o primă repriză de senzație, cu cinci coșuri de trei puncte marcate, pentru a aduce formația gazdă în avantaj, scor 44-37, după 20 minute de joc efectiv. De altfel, elevii lui Ioannis Sfairopoulos au avut 9/18 la trei puncte în prima jumătate.

Repriza secundă a început modest pe faza ofensivă. Ambele echipe au comis greșeli, incluzând faulturi în atac. Grecii nu au marcat în primele cinci minute din sfertul al 3-lea, dar au izbutit să mențină un avantaj de o posesie la intrarea în secvența decisivă, în pofida problemelor cu greșelile personale la Spanoulis și Birch. De cealaltă parte, Efes a continuat să improvizeze dat fiind faptul că Derrick Brown a avut probleme cu greșelile personale.

În debutul secvenței decisive, pe fondul scăderii semnificative a procentajului aruncărilor de trei puncte, Olympiacos s-a văzut depășită pe tabela de marcaj. Acest lucru a fost posibil pe fondul reușitelor lui Tyler Honeycutt. Erick Green a reușit să răspundă pentru formația din portul Pireu, în vreme ce Honeycutt a irosit două aruncări deschise de pe semicerc. Spanoulis a găsit din nou ținta de la mare distanță în minutul 35, pentru a reface ecartul consemnat la jumătatea confruntării. Heurtel și Granger au replicat cu reușite de la mare distanță, după care Brown a realizat o acțiune individuală de senzație, finalizată cu slam dunk pentru a readuce pe Efes la conducere.

Cele două echipe s-au succedat de patru ori la conducere pe tabela de marcaj. Olympaicos a comis multiple faulturi în momentul în care alți jucători ai aceleiași echipe aruncau la coș, astfel încât au oferit oportunități de a marca adversarului. Honeycutt a egalat situația la 69 cu două minute înainte de final. Derrick Brown a fost descalificat pentru cinci greșeli personale cu o decizie cel puțin discutabilă. Printezis irosește două libere, iar la celălalt capăt al terenului s-a remarcat Alex Kirk, autor al unui coș de două puncte, din zero grade, cu care a furnizat surpriza. Grecii au avut ultima minge, dar aruncarea lui Erick Green a fost imprecisă și meciul s-a încheiat cu scorul de 73-71 în favoarea lui Anadolu Efes.

Bryant Dunston a totalizat 16 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 2 capace împotriva fostei sale echipe. Tyler Honeycutt a adăugat 15 puncte, 9 recuperări, iar Jayson Granger a terminat cu 9 puncte, 9 pase decisive și 4 recuperări pentru Anadolu Efes.

Vassilis Spanoulis a avut 20 puncte, 6 pase decisive, Georgios Printezis a adăugat 20 puncte, iar Erick Green a terminat cu 10 puncte pentru Olympiacos.

Grecii își văd întreruptă o serie de zece victorii consecutive pe teren propriu în playoff-ul Euroligii masculine. Ultimul eșec al lui Olympiacos la Peace and Friendship Stadium datează din 2011, când a pierdut cu Siena.

Scorul general a devenit 1-1. Seria se mută la Istanbul, acolo unde se vor disputa următoarele două meciuri.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.