Alex Olah își începe cariera profesionistă în Belgia

Alex Olah este noul component al echipei Belfius Mons-Hainaut. Cariera profesionistă a timișoreanului demarează, așadar, în Belgia.

Născut pe 15 octombrie 1993, Olah este cel mai recent jucător român care a absolvit universitatea în SUA și a înregistrat patru sezoane în NCAA. El a bifat 12 meciuri alături de Northwestern Wildcats și a avut medii pe carieră de 9.5 puncte, 5.4 recuperări, 1.4 pase decisive și 1.5 capace. Alex a încheiat liga universitară cu procentaje de 49% la aruncările din acțiune, incluzând 27% la trei puncte, respectiv 69% la linia de pedeapsă. Românul a strâns 3225 minute de joc în liga nord-americană.

Olah a avut 26 meciuri în ultimul sezon din NCAA. A fost titularizat în 21 de meciuri și a avut medii de 24.0 minute cu 11.4 puncte, 5.6 recuperări, 1.3 pase decisive, 1.4 capace și 1.2 posesii pierdute pe meci. Procentajele dale au fost de 53% din acțiune (30% la trei puncte), respectiv 69% la linia de pedeapsă.

În această vară, compatriotul nostru a participat la NBA Summer League, alături de New Orleans Pelicans. Olah a avut medii de 6.5 puncte, 2.5 recuperări, 1.3 capace și 0.5 pase decisive în aproximativ 18 minute pe partidă. El a bifat patru prezențe în liga de vară a NBA.

La Mons, Olah va fi coleg de echipă cu Tre Demps, jucător alături de care a evoluat și în NCAA. Acesta a petrecut cinci ani în uniforma lui Northwestern și a fost coleg cu Alex în ultimii patru.

Mons Hainaut a ocupat locul 6 în sezonul precedent la nivelul primului eșalon baschetbalistic din Belgia. Noua echipă a compatriotului nostru a jucat patru finale de campionat, dar le-a pierdut pe toate. În schimb, a disputat trei finale de cupă, câștigând două dintre ele.

Noua echipă a lui Olah are o bogată experiență în cupele europene. Sezonul 2016/17, va consemna a 20-a participare în ultimii 21 ani pentru Mons Hainaut. Echipa lui Olah evoluează în FIBA Europe Cup, unde se va duela cu Telekom Bonn, respectiv cu două echipe provenite din tururile preliminare ale Basketball Champions League.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.