Aleksandar Todorov (antrenor Balkan Botevgrad): „Obiectivul echipei mele este câștigarea campionatului”

todorov

Prezent la Oradea, pentru meciul de pregătire cu CSM-U din localitate, Aleksandar Todorov a vorbit despre cele patru partide disputate în compania echipelor din Liga Națională în ultimele zile. Tehnicianul macedonean în vârstă de 41 ani, câștigător al Ligii Balcanice, ligii macedoneene, respectiv al cupei țării sale de origine, Todorov este cunoscut în România pentru faptul că în această vară a ocupat pentru foarte scurt timp funcția de antrenor principal al echipei Energia Târgu-Jiu.

După un joc în care oboseala și lipsa de inspirație au fost cronice, iar nivelul de apărare a ținut capul de afiș, Aco Todorov a vorbit pentru 24secunde.ro în calitate de câștigător în fața lui CSM-U Oradea, scor 59-51.

Ce părere aveți despre meciul cu CSM-U Oradea?

A fost un meci greu pentru ambele echipe. Niciuna nu a fost în stare să marcheze așa cum și-a dorit sau așa cum antrenorii și-ar fi dorit. Putem să spunem că a fost un nivel de apărare bun în ambele echipe, dar procentajele foarte modeste se datorează și oboselii, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care îmbinăm acumulările de natură fizică cu jocurile de pregătire, în cadrul cărora încercăm să ne legăm ca și echipă.

Am terminat cu 3/19 la aruncările de la distanță. Nu am analizat statistica adversarilor, dar din moment ce a înscris atât de puțin e limpede că nu au strălucit nici ei la finalizare. Atunci când se marchează atât de puțin pentru antrenori este o problemă. Dacă jucătorii rămân cu regularitate în poziție de aruncare deschisă, dar mingea nu intră în coș devine puțin frustrant.

Sunt fericit pentru victorie. Am depășit p echipă foarte bună. Aici mă refer nu doar la ce s-a întâmplat în sezonul precedent ci inclusiv la noua echipă. Sunt absolut convins de faptul că Oradea va fi un factor important în campionatul României. Este un sentiment plăcut când învingi o echipă precum aceasta.

Rezultatul final nu reflectă valoarea echipelor. Mai mult, sunt convins de faptul că ambele echipe sunt cu mult mai bune din punct de vedere ofensiv.

Uitându-vă dincolo de statistică, sunteți mulțumit de jocul colectiv al echipei?

Așa cum am spus mai devreme, consider că trebuie să transformăm câteva dintre aruncările complet deschise pe care le-am avut. Trebuie să remarc aici faptul că echipa noastră este construită pentru a fi performantă de pe semicerc, iar 3/19 nu ne caracterizează la aruncările din spatele acestuia. Avem 4-5 jucători care sunt foarte buni la aruncările de la distanță.

Ca să răspund la întrebare, cred că singurul lucru care nu m-a mulțumit în acest meci a fost modul în care am aruncat de la distanță. Din moment ce am ratat atât de mult pot să spun că în acest meci a fost o problemă colectivă.

Pe de altă parte, faptul că am limitat o echipă precum cea din Oradea la 45 de puncte în 39 minute de joc, cred că nu are cum să nu mă mulțumească. Îmi spune că am făcut o treabă foarte bună în faza de apărare. Am avut un număr mare de intercepții și pe care le-am folosit pentru a ne alimenta jocul de tranziție. Am arătat un nivel bun de apărare.

Ați jucat patru meciuri cu trei echipe din Liga Națională. Ce părere aveți în acest moment, la startul noului sezon competițional, despre nivelul echipelor românești?

Pot să fac o comparație cu Craiova și Timișoara din moment ce sunt echipe pe care le-am întâlnit și în sezonul precedent, nu doar acum. Ambele echipe au loturi mai valoroase și jucători străini mai buni în acest sezon decât în trecut.

De altfel în ceea ce privește echipa Craiovei, rezultatul obținut la Ploiești, în primul meci din Cupa României, confirmă acest lucru. L-am antrenat pe Vucurovic în trecut și pot să spun că este un baschetbalist care poate să aducă multe lucruri pozitive într-o echipă și va fi unul dintre cei mai buni jucători din campionatul României.

De asemenea, Dragan Petricevic a găsit jucători foarte buni la capitolul străini, precum și pe Bogdan Popescu. Am convingerea fermă că ambele echipe vor obține clasări mai bune decât cele din sezonul precedent.

Care este obiectivul lui Balkan Botevgrad în sezonul 2014/15?

Scopul nostru este să câștigăm campionatul. Nu este ceva ușor, dar e limpede că acesta va fi obiectivul echipei în noul sezon competițional. Avem multe noutăți, mai exact cinci jucători. Unul dintre ei a jucat pentru mine la Rilski Sportist în trecut și similar celor șapte care au rămas din sezonul precedent mă cunoaște, iar eu îl cunosc. Vom avea de muncă pentru a integra pe toată lumea, dar obiectivul echipei este clar pentru acest sezon.

Cum vedeți lupta cu Levski și Lukoil?

În ceea ce o privește pe Levski sunt probleme financiare destul de complicate. Dacă nu vor avea noroc să aibă parte de o finanțare puternică și constantă cred să își vor pierde jucătorii pe parcursul sezonului sau vor întâmpina probleme cu câțiva dintre ei. În schimb, Lukoil este o echipă de tradiție, mereu foarte greu de învins, dar nu sunt o echipă cu care să nu ne putem lupta pentru întâietate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.