Actualizare. Aleksandar Mladenovic va fi suspendat la Meciul 3 și eventualul Meci 4 al seriei dintre Pitești și Steaua

15 aprilie 2017

Comisia de Apel din cadrul Federației Române de Baschet a hotărât ca Aleksandar Mladenovic să fie suspendat pentru două meciuri, conform deciziei stabilite și anunțate de Comisia de Disciplină.

Comunicatul publicat pe site-ul frbaschet.ro:

 Astazi 14.04.2017, s-a intrunit Comisia de Apel a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita prin prezenta tuturor membrilor in vederea solutionarii apelului formulat de catre SCM PITESTI impotriva deciziei din data de 13.04.2017 a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, prin care se solicita:

–  anularea sanctiunilor aplicate lui Aleksandar Mladenovic, jucator al echipei BCM U Pitesti;
–  sanctionarea lui Nikola Malesevic, jucator al echipei Steaua CSM Eximbank Bucuresti, ca fiind initiatorul conflictului

Fapta savarsita de catre jucatorul Aleksandar Mladenovic (BCM U Pitesti) se sanctioneaza conform art. 17.1.2. lit. b din Regulamentul de Disciplina si a fost corect stabilita, incadrata si sanctionata de Comisia de Disciplina prin decizia din data de 13.04.2017.
De asemenea Comisia constata ca nu are competenta in solutionarea cererii de sanctionare a jucatorului Nikola Malesevic (Steaua CSM Eximbank Bucuresti).

Fata de constatarile in cauza, Comisia urmeaza a respinge apelul declarat de SCM PITESTI  impotriva deciziei din data de 13.04.2017 a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet.

Pentru aceste motive Comisia de Apel a Federatiei Romane de Baschet:

  1. Respinge apelul declarat de SCM PITESTI impotriva deciziei din data de 13.04.2017 a Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet.
  2. Mentine sanctiunile aplicate jucatorului Aleksandar Mladenovic – BCM U Pitesti,  prin decizia apelata.

Prezenta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi si este definitiva, irevocabila si de imediata aplicare

___

14 aprilie 2017

Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet a anunțat suspendarea lui Aleksandar Mladenovic pentru două etape. Pivotul lui BCM U Pitești a fost și amendat cu suma de 800 euro.

În cadrul comunicatului publicat pe site-ul frbaschet.ro se arată:

Comisia de disciplina intrunita in data de 13.04.2016, ora 11:30, a analizat dosarul cauzei evenimentelor petrecute la jocul din cadrul Ligii Nationale de Baschet Masculin disputat in data de 11.04.2016 dintre echipele Steaua CSM Ecimbank Bucuresti si BCM U Pitesti si a decis urmatoarele:

Avand in vedere rapoartele suplimentare ale arbitrilor jocului Alin Faur, Laszlo Bukuresti, Serban Rasoga, precum si raportul si raportul suplimentar al comisarului jocului Radu Bucerzan, Comisia de Disciplina decide:

In conformitate cu art 17.1.2, lit. b, dispune sanctionarea sportivului Aleksandar MLADENOVIC cu amenda in cuantum de 800 EURO si suspendare pentru 2 (doua) etape.

Decizia Comisiei de Disciplina poate fi atacata cu Apel in conformitate cu art. 18 din Regulamentul de Disciplina al FR Baschet.

Conducerea clubului argeșean a făcut apel la decizia anunțată. Prin urmare, Mladenovic a avut drept de joc la Meciul 2 al seriei cu Steaua CSM EximBank București. Rămâne de văzut când se va întruni Comisia de Apel.

Declarația lui Hristu Șapera, antrenorul lui BCM U Pitești, ce include și referire la suspendarea lui Mladenovic, poate fi lecturată în postarea de facebook a clubului argeșean, în imaginea alăturată.

Hristu Șapera vorbește atât despre primele meciuri din play-off, cât și despre decizia Federației Române de Baschet de…

Posted by BCM U Piteşti on 14 Aprilie 2017

Meciul 3 al seriei dintre echipele amintite este programat pentru miercuri (19.04), ora 19:15, la Sala Sporturilor Trivale. Jocul va fi transmis în direct la DigiSport.

Potrivit site-ului oficial al FR Baschet, Comisia de Disciplină este alcătuită din Nicolae Pîrsu (președinte), Titus Tarău, Petre Brănișteanu, Doru Toma și Mihai Caraion (membri). În schimb, Comisia de Apel este alcătuită din Florin Petroșel (președinte), Alina Osman și Sorin Iacob (membri).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.