Aleks Rasic, MVP al finalei Cupei României și omul coșurilor decisive în jocuri cu trofeul pe masă

Aleks Rasic a fost omul decisiv al finalei Cupei României la baschet masculin – ediția 2017. Sârbul a fost desemnat MVP al partidei câștigate de U-BT Cluj-Napoca, asupra lui BC Mureș, scor 79-78, în jocul desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu.

Rasic a transformat coșul decisiv, cu toată opoziția lui LaMarcus Reed. Ex-iugoslavul a pus mingea în coș cu o aruncare de la semidistanță, din zero grade, pentru a aduce Clujul în avantaj. El a marcat ultimele cinci puncte ale întâlnirii, a pus 10 puncte pe tabela de marcaj în sfertul 4 și a terminat cu 21 puncte (5/11 la trei puncte, 3/3 la două puncte, fără vizite la linia de pedeapsă), 3 pase decisive, 2 recuperări, fără posesie pierdută.

Cel mai bun jucător al finalei a avut 20 la eficiență și 7 la +/-.

Este al 2-lea meci pentru trofeu în actualul sezon competițional decis de Rasic. Sârbul  reușit intercepția și apoi a înscris un coș de trei puncte pe sirenă pentru a aduce SuperCupa României la Cluj, în urma unui 70-67,la fel de echilibrat și spectaculos, precum ultimul act al Cupei României. Atunci Clujul a dispus de Oradea.

Fără îndoială, Rasic merită un titlu neoficial de cel mai potrivit jucător pentru finalul unui meci echilibrat. Nu a oricărui final de meci echilibrat, ci a unuia cu trofeu pe masă.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.