Aito Garcia Reneses este noul antrenor al lui Alba Berlin

Alba Berlin a anunțat numirea lui Aito Garcia Reneses în funcția de antrenor principal. Acest lucru s-a întâmplat miercuri (14.06).

În vârstă de 70 ani, Reneses este cel mai celebru antrenor din baschetul iberic. El a cucerit noupă titluri de campion al Spaniei, cinci cupe naționale și a obținut câte un trofeu de Cupa Cupelor, FIBA Europe Cup, EuroCup, respectiv două de Cupa Korac. De asemenea, Aito are trei finale pierdută de Euroligă și a fost vicecampion olimpic în anul 2008, alături de echipa națională.

Ultimul angajament al legendei iberice s-a conemnat între 2014 și 2016, alături de Gran Canaria. El nu a antrenat în sezonul 2016/17.

Aito Garcia Reneses îl succede pe Ahmed Caki la cârma formației din capitala Germaniei. Alba a ocupat locul 6 în Bundesliga, fiind eliminată în primul tur al playoff-ului de Bayern Munchen. De asemenea, a fost semifinalistă a cupei și a fost eliminată în faza a 2-a a grupelor din EuroCup.

Rămâne de văzut dacă Alba Berlin va participa în EuroCup ori în Basketball Champions League pe parcursul sezonului 2017/18.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.