Ainars Bagatskis se desparte de naționala Letoniei după opt ani de colaborare

Ainars Bagatskis nu mai este antrenorul echipei naționale a Letoniei. Tehnicianul amintit și-a încheiat activitatea în slujba primei reprezentative, pe care a condus-o pe parcursul ultimilor opt ani. Decizia separării este una comună.

Bagatskis a precizat că nu dorește să mai antreneze echipa națională. Acest lucru se datorează calendarului FIBA implementat. Tehnicianul leton dorește să se dedice activității la nivel de club și a precizat că în acest condiții îi va fi imposibil să se concentreze asupra activității de selecționer.

Letonia a bifat patru calificări din tot atâtea posibile în perioada petrecută de Bagatskis la cârma ei. Este vorba despre EuroBasket 2011, 2013, 2015 și 2017. Cea mai bună clasare este locul 5 de la ediția recent încheiată. Balticii nu au reușit să se califica la nicio ediție a Campionatului Mondial, iar singura prezenți la Jocurile Olimpice datează din anul 1936.

Rămâne de văzut cine va fi noul antrenor al Letoniei. De notat că Letonia nu va beneficia de serviciile lui Kristaps Porzingis, jucător legitimat în NBA, existând șanse aproape nule ca letonii din Euroligă să fie disponibili în jocurile de calificare din lunile noiembrie și februarie, existând speranțe pentru jocurile din iunie-iulie.

Letonia a fost repartizată în Grupa B din prima fază a calificărilor FIBA Basketball World Cup 2019, zona Europa. Advesari sunt Suedia, Turcia și Ucraina. Primele trei se califică în faza a 2-a.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.