Agresivitate pe faza de apărare și lipsă de inspirație în atac la meciul România – Suedia

rou_swe

România a învins Suedia, scor 77-72, la capătul unui meci extrem de echilibrat. Partida contează pentru campania de calificare la EuroBasket 2015 și a avut nevoie de o repriză de prelungire pentru a se stabili învingătoarea.

Dincolo de faptul că cele două echipe nu au putut fi separate la capătul celor 40 minute regulamentare de joc, echilibrul poate fi evidențiat și de cele 15 schimbări consemnate la conducere. În plus, pe tabela de marcaj s-au consemnat patru situații de egalitate, toate în repriza a 2-a.

Remarcabil este faptul că reprezentativa României s-a apărat foarte bine pentru a 2-a oară consecutiv. Chiar dacă a avut din nou probleme din punct de vedere ofensiv, cu precădere la impunerea unui ritm de joc care să ofere mai multe șanse de acțiuni pe tranziție, împotriva defensivei neașezate. În plus, România a avut dificultăți la creație, chiar dacă ritmul jocului a fost relativ scăzut.

Revenind la faza de apărare, trebuie notat faptul că ambele echipe au pus presiune pe omul cu mingea și nu s-au sfiit să fie extrem de agresive în încercarea de a obține mingea. Tricolorii au folosit mai multe sisteme de apărare pressing, atât zonă, cât și om la om. De asemenea, au fost destule situații ca în apărarea pozițională, tricolorii să alterneze apărarea colectivă cu cea individuală.

Marcel Țenter a început acest meci cu Baciu la poziția 5. Spre deosebire de meciul din Slovacia, România a făcut o modificare în garnitura de start. În plus, de această dată tricolorii au jucat cu poziția 5 preț de 20 minute de joc și a avut un aport deosebit din punct de vedere ofensiv, marcând aproximativ un punct pe minut în condițiile în care toți ceilalți au avut dificultăți la finalizare. Țibîrnă este singurul jucător care nu a fost folosit pe parcursul acestui meci.

Spre deosebire de jocul de duminică, rolul lui Szijarto și Jucan, cei doi baschetbaliști de sacrificiu, de apărare ai echipei României, nu au mai avut un rol atât de vizibil, chiar dacă utilitatea lor nu se vede niciodată în statistică.

Suedia a fost superioară la recuperare. Scandinavii au avut trei mingi câștigate la panou în plus față de România. De asemenea, elevii lui Vedran Bosnic au obținut 14 recuperări ofensive, lucru ce i-a ajutat să pună mai multe puncte pe șansa a 2-a.

În repriza de prelungiri a partidei, România a avut trei reușite din acțiune. Tricolorii au înscris jumătate din aruncările efectuate din acțiune în această perioadă. În schimb, Suedia a punctat de două ori în aceeași perioadă și a ratat de patru ori. Așa cum se vede și din graficul aruncărilor cele două echipe au înscris de patru ori de la distanță și o dată de la semidistanță. Nimeni nu a marcat din spațiul de trei secunde. Acest lucru este surprinzător, dar firesc atât timp cât România nu a efectuat nicio aruncare din această suprafață, iar Suedia s-a aventurat de două ori în zona vopsită. Desigur, trebuie notat că în repriza de prelungiri România a jucat fără poziția 5.

rousweprel

În fine, România a început repriza de prelungiri cu patru jucători în pragul descalificării: Paul, Szijarto, Silvășan și Tudor. Doar cel din urmă a comis a 5-a greșeală, descalificatorie.

Alte statistici
Puncte pe contraatac: 19-7
Puncte după posesie pierdută de adversar: 14-6
Puncte după recuperare ofensivă: 14-19
Puncte marcate de rezerve: 21-17
Puncte din spațiul de trei secunde: 32-20

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.