Adamovic a revenit. Procentajul aruncărilor de la distanță pentru U-BT Cluj este incredibil!

U-BT Cluj-Napoca a dispus de BC SCM Timișoara, scor 96-66, într-un meci contând pentru etapa a 30-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Meciul s-a desfășurat la Sala Horia Demian, miercuri (29.03).

Cu ocazia acestei partide s-a consemnat revenirea lui Filip Adamovic în angrenajul ardelenilor. Bosniacul a avut un impact deosebit la primul joc susținut după o absență de două etape. El a avut 18 puncte cu 7/10 la aruncările din acțiune, 7 pase decisive și 5 intercepții pentru 26 la eficiență și 18 la +/- în 24 minute de joc.

Remarcabilă este însă prestația Clujului de pe semicerc. Ardelenii au avut 12/19 la aruncările de la mare distanță pentru un procentaj de 63%. Formația de pe Someș are un procentaj de peste 41% la aruncările de trei puncte în actuala ediție de campionat.

Dacă anulăm cifrele lui Vaidas Kariniauskas, Tudor Gheorghe, Tudor Jucan și Nandor Kuti, care au cele mai mici medii în ceea ce privește aruncarea de trei puncte, se ajunge la următoarea situație – 226/525 pentru 43% dintre medie de aproximativ 20 aruncări executate pe partidă. Un situație rar întâlnit în baschet la orice nivel.

U-BT Cluj a terminat meciul disputat în compania Timișoarei cu 33/50 la aruncările din acțiune. Așadar, un procentaj de 66%. Altfel spus, din trei mingi aruncare la coș, două au intrat în partida cu Timișoara.

În aceste condiții este explicabil recordul minim stagional de recuperări ofensive obținute de oamenii lui Mihai Silvășan în duelul cu Timișoara. Clujul a obținut doar două mingi sub panoul advers.

Foto www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.