Adamovic, Nikolov și Dudzinski au ratat calificarea în Basketball Champions League

Nanterre 92 a câștigat meciul cu Tsmoki Minsk din manșa a 2-a a turului al 3-lea din Basketball Champions League 2017/18. Rezultatul final al partidei întrerupte de o pană de curent a fost de 80-75.

Meciul s-a întrerupt din cauza unei probleme electrice la scorul de 58-57 în minutul 31 al partidei. De notat că cele două formații încheiaseră la egalitate în prima manșă.

Formația antrenată de către Pascal Donadieu, câștigătoare a FIBA Europe Cup în sezonul precdent a avut 12 coșuri de trei puncte și 17 recuperări ofensive într-un meci în care Minsk a replicat cu șapte reușite de la mare distanță și patru recuperări ofensive. De notat că bielorușii au terminat partida cu 14/28 la linia de pedeapsă în meciul decisiv!

Filip Adamovic a avut 23 minute de joc, perioadă în care a totalizat 8 puncte (3/7 din acțiune) și 4 pase decisive. Minsk a avut un plus de patru puncte în perioada petrecută de bosniac pe parchet.

Astfel, Nanterre se califică în faza grupelor din BasketballCL. În schimb, Minsk este retrogradată în grupele FIBA Europe Cup.

De notat că în aceste condiții MHP Riesen Ludwigsburg este singura echipă care s-a calificat în faza grupelor dintre formațiile ce au accesat competiția în primul tur preliminar. În sezonul precedent CSM CSU Oradea a fost singura echipă calificată în grupe dintre formațiile care au intrat în Champions League din primul tur. Deosebirea constă în faptul că germanii au avut de parcurs trei tururi preliminare, iar bihorenii au disputat cu unul mai puțin.

Hristo Nikolov a contabilizat 14 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive cu o intercepție, fără posesie pierdută pentru 15 la eficiență cu -1 la +/- în meciul pierdut de Lukoil Academic pe terenul lui Juventus Utena, scor 86-79. Prima manșă, desfășurată la Sofia, a fost adjudecată de lituanieni cu un punct. Prin urmare Juventus a pătruns în grupele BCL.

Dave Dudzinski a totalizat 14 puncte, 7 recuperări (4 ofensive), 3 pase decisive pentru 18 la eficiență și -3 la +/- (echipa a avut -10 în cele șase minute cât a stat pe bancă) în 34 minute de joc pentru Antwerp Giants în meciul pierdut la Radom cu scorul de 83-70. În confruntarea directă din tur, belgienii au învins cu șase puncte. Rosa Radom se califică în grupele BCL.

Așadar, niciunul dintre jucătorii care au activat în preliminariile Basketball Champions League după ce anterior au evoluat în Liga Națională a României nu a reușit să se califice în grupele competiției continentale de top sub egida FIBA.

Foto: championsleague.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Adamovic, Nikolov și Dudzinski au ratat calificarea în Basketball Champions League

  • Parcursul din sezonul trecut al echipei CSM Oradea a fost unul cu totul deosebit.
    Parca nu a fost promovata indeajuns in media aceasta performanta singulara as zice, in ultimii ani !!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.