Adam Silver, comisarul NBA: „În fotbal dacă nu performezi pierzi bani. Cum ar fi ca echipele care pierd intenționat în NBA să rămână fără banii din profit și cei din drepturile TV?”

Adam Silver, comisarul NBA, este vizibil îngrijorat de anumite aspecte ce influențează produsul pe care compania aflată în subordinea sa le-a constatat de-a lungul timpului. Concret, este vorba despre decizia echipelor de a-și odihni jucătorii importanți, respectiv opțiunea unor echipe aflate în subsolul clasamentului de a pierde deliberat pe final de sezon cu scopul de a avea cele mai bune șanse în Draft.

Silver a exemplificat fotbalul (soccer-ul). Iată ce a declarat oficialul NBA:

„Va trebui să avem o reacție și să schimbăm anumite lucruri. Sunt convins că trebuie să avem inițiativa în acest gen de probleme întrucânt consider că este frustrant ceea ce se întâmplă. Tocmai am purtat discuții cu anumiți colegi, implicați în fotbalul din Europa. Ei mi-au dat niște exemple care m-au pus serios pe gânduri. Nu știu și cu siguranță nu afirm că așa ceva se va întâmpla în liga noastră, însă în fotbalul european există posibilitatea ca echipele ce nu performează să piardă bani importanți.

În fotbal există termenul retrogradare. Imaginați-vă cum ar fi să avem retrogradare în NBA. Deocamdată recompensăm și ajutăm echipele din subsolul clasamentului prin intermediul Draft-ului. Este o chestiune care a ajustat să balanseze nivelul ligii de-a lungul istoriei sale. Mă îngrijorează însă faptul că anumite echipe lasă impresia că doresc să piardă intenționat pentru a le crește șansele unei alegeri bune în următorul Draft. Asta pentru mine e o mare problemă, una care în ultimii ani s-a accentuat.

Haideți să vedem cum ar fi ca anumite echipe să nu primească bani din drepturi de televizare sau partea din profit pentru simplul fapt că nu apucă să joace în fazele superioare ale competiției. Îmi place sistemul din fotbal deoarece echipele au toată motivația să performeze. Dacă nu o fac se simte în buzunarul lor. Lucru pe care, evident, nimeni nu și-l dorește.”

Cu siguranță sunt niște declarații pe care patronatul nu le va îmbrățișa cu căldură. Există echipe în NBA (cel mai elocvent exemplu fiind New York Knicks) care din punct de vedere sportiv sunt niște produse falimentare pe termen lung și foarte lung, însă fiind reprezentante ale unor piețe colosale, lipsa performanței nu le afectează din punct de vedere al afacerii. Este o situație pe care Adam Silver, din punctul de vedere al administratorului afacerii, și l-ar dori schimbat. Mai ales că sunt piețe mici și foarte mici în NBA (de exemplu San Antonio Spurs), care produc rezultate cu regularitate, dar din punct de vedere financiar nu se pot apropia de marile orașe ale SUA.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.