Adam Hanga își va încasa drepturile salariale prin intermediul sindicatului

Actualizare

Baskonia Gasteiz a anunțat că a achitat în întregime salariul lui Adam Hanga.

Știrea inițială

Existența sindicatului jucătorilor într-o ligă profesionistă își spune cuvântul. Cel mai recent exemplu este al maghiarului Adam Hanga.

Acesta, desemnat cel mai bun jucător defensiv al Euroligii în sezonul 2016/17, s-a adresat așa numitului Fondo de Garantia Salarial. Este vorba despre fondul salarial strâns de sindicatul jucătorilor din Liga ACB pentru a acoperi datoriile salariale înregistrate de cluburi față de proprii jucători.

Concret, Hanga are de încasat suma de 200.000 euro din dreptul salariale, de la Baskonia Gasteiz, reprezentând ultimele salarii pe sezonul 2016/17. Maghiarul și-a prelungit contractul cu bascii, după ce aceștia s-au angajat să preia contractul pe care Hanga l-a semnat cu FC Barcelona. Potrivit clauzei derecho de tanteo, sub incidența căreia a căzut Hanga, Baskonia a avut dreptul de a prelua angajamentul pe care jucătorul amintit l-a avut cu FC Barcelona.

Între timp, Hanga a apelat la sindicatul jucătorilor pentru a-și încasa banii cuveniți. Potrivit regulamentului de funcționare al sindicatului și al Fondo de Garantia Salarial, un jucător poate să apeleze la sindicat pentru a-și recupera banii dacă s-au depășit trei luni de datorii.

Astfel, sindicatul îi plătește jucătorului banii pe care acesta îi are de încasat de la clubul pentru care evoluează. Ulterior, sindicatul apelează la căi legale pentru a recupera acești bani, plus cheltuielile de judecată, de la cluburile care nu își onorează obligațiile.

Evident, fiecare jucător din Liga ACB cotizează lunar la sindicat. Acest lucru asigură așa numitul Fondo de Garantia Salarial.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. Reamintim că potrivit noului contract pe care Hanga l-a semnat cu bascii, el va încasa 7.5 milioane euro în următorii trei ani. O sumă mult mai mare decât salariul avut până acum de maghiar și pe care Baskonia nu a putut să-l onoreze conform prevederilor contractului.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.