Adam Hanga rămâne la Baskonia Gasteiz

13 iulie 2013

Baskonia Gasteiz a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia a anunțat că s-a folosit de dreptul „derecho de tanteo” care îi permite să preia contractul pe care FC Barcelona i l-a oferit lui Adam Hanga. De notat că maghiarul semnase un precontract cu catalanii pentru următorii trei ani, în valoare totală de 7.5 milioane euro.

Prin urmare, Hanga rămâne jucătorul Baskoniei.

9 iulie 2017

Decizia lui San Antonio Spurs de a-l legitima pe Rudy Gay a pus capăt ultimei șanse a lui Adam Hanga de a trece în NBA. Texanii nu  mai au bani în plafonul salarial, astfel încât legitimarea celui mai bun jucător defensiv al Euroligii ar duce echipa lui Gregg Popovich dincolo de limită, ceea ce ar însemna amenzi către NBA. Lucru pe care, se știe, Spurs nu obișnuiesc să-l facă.

În aceste condiții, viitorul lui Hanga, cel puțin în sezonul 2017/18, este tot în Europa. Mai exact în Euroligă. Maghiarul a semnat un precontract cu FC Barcelona, acolo unde antrenor a fost numit Sito Alonso, cel alături de cage Adam a lucrat în sezonul 2016/17 la Baskonia.

Liga ACB l-a declarat pe Hanga drept eligibil pentru clauza „derecho de tanteo” – echivalentul noțiunii de agent liber restricționat. Cu alte cuvinte, angajamentul jucătorului cu vechea sa echipă s-a încheiat, dar clubul care a investit atâția bani în jucător ar dreptul să egaleze sau să depășească oferta pe care Hanga tocmai a semnat-o pentru a-l păstra. Mai mult, Baskonia trebuie să accepte absolut toate clauzele prevăzute în precontractul semnat de jucător cu Barcelona pentru a-l putea păstra la Vitoria.

Potrivit jurnalistului israelian, David Pick, Hanga a semnat un precontract pe trei ani în valoare totală de 7.5 milioane euro. Este una dintre cele mai consistente oferte din baschetul european și indiscutabil una dintre puținele acțiuni ale secției de baschet a catalanilor ce implică o sumă atât de mare de bani.

Conform regulamentului, Baskonia are la dispoziție cinci zile de la data semnării precontractului să egaleze sau depășească valoarea acestuia. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci Hanga va deveni în mod oficial jucătorul lui FC Barcelona. Ținând cont de valoarea contractului propus de catalani e aproape sigur că Baskonia nu va putea să egaleze această ofertă.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.