Oficial. FC Barcelona l-a anunțat pe Adam Hanga

22 august 2017

FC Barcelona Lassa a oficializat legitimarea lui Adam Hanga. Așadar, cel mai bun jucător defensiv din Euroliga masculină va evolua pentru gruparea catalană, la capătul unor negocieri extrem de dure și îndelungate.

Așa cum s-a anunțat în momentul în care a semnat precontractul cu catalanii, inițial preluat de către Baskonia, Hanga va încasa 7.5 milioane euro în trei sezoane. Barcelona va plăti 400.000 euro către Baskonia în contul clauzei de reziliere.

Hanga se deplasează la Barcelona, unde va efectua analizele medicale. Maghiarul va putea apoi să se alăture echipei naționale a Ungariei dacă și după ce va primi undă verde din partea medicilor lui FC Barcelona.

18 august 2017

FC Barcelona și Baskonia Gasteiz au ajuns, finalmente, la un acorc cu privire la situația celui mai bun jucător defensiv al sezonului 2016/17 în Euroliga masculină. Adam Hanga va face trecerea la gruparea catalană, după o vară extrem de agitată pentru el.

Potrivit mai multor surse media, Barcelona va plăti suma de 400.000 euro către Baskonia. Acesta este practic câștigul obținut de basci după ce au decis să preia contractul oferit de catalani maghiarului. Baskonia și-a exercitat dreptul „derecho de tanteo” – echivalentul regulii agentului liber restricționat din NBA.

Întreaga suflare baschetbalistică din Europa a conștientizat faptul că Baskonia este în incapacitate de a plăti 7.5 milioane euro pe următorii trei ani unui singur jucător. Cu toate acestea a decis să preia precontractul semnat de Hanga cu Barcelona la începutul acestei veri. Scopul bascilor a fost clar și anume să determine pe Barcelona să plătească o clauză de reziliere cât mai consistentă.

Baskonia a cerut 600.000 euro. Barcelona nu a dorit să audă de așa ceva, oferind cel mult 300.000. Apoi a plusat, oferind un jucător de la echipa de fotbal sub formă de împrumut la Deportivo Alaves, echipă patronată de același om care deține și pe Baskonia Gasteiz. În cele din urmă s-a ajunt la un acord, cu suma de 400.000 euro.

De notat că cele două părți au negociat și vara trecută, însă atunci nu s-a ajuns la un acord. De această dată a fost limpede pentru toată lumea că Hanga va ajunge la Barcelona. Singurul semn de întrebare a fost legat de suma pe care catalanii o vor plăti.

Astfel, Adam Hanga urmează să efectueze analizele medicale la Barcelona. De abia după ce acest detaliu va fi dus la îndeplinire, maghiarul va putea să înceapă antrenamentele alături de echipa națională și implicit să participe la EuroBasket 2017.

Reamintim faptul că Hanga va fi antrenat la Barcelona de către Sito Alonso. Acesta i-a fost antrenor și în sezonul 2016/17, la Baskonia.

Trebuie notat că anunțul oficial al mutării lui Hanga de la Baskonia spre Barcelona lipsește la ora publicării acestui text.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Oficial. FC Barcelona l-a anunțat pe Adam Hanga

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.