„Acvilele” și-au descoperit adversarii din calificările pentru EuroBasket Women 2019

Echipa națională de baschet feminin a României a fost repartizată în Grupa E din cadrul campaniei de calificare pentru EuroBasket Women 2019. Tricolorele se vor duela cu Franța (vicecampioana Europei la ultimele trei turnee finale), Slovenia (locul 14) și Finlanda.

Așadar, tricolorele se duelează cu două echipe care au participat la ultima ediție a EuroBasket Women, găzduită în luna iunie a acestui an la Praga. Totodată va fi prima confruntare cu Franța după duelul de la Timișoara, din cadrul turneului final al EuroBasket Women 2015.

Tragerea la sorți s-a desfășurat marți (04.07), la Munchen, alături de tragerea la sorți pentru următoarea ediție a cupelor europene la nivel de club în baschetul feminin.

Componența grupelor:

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă. Rezultă șase runde, programate a se desfășura în luna noiembrie 2017 (două meciuri), februarie și noiembrie 2018 (celelalte patru meciuri). Fiecare fereastră va cuprinde câte două meciuri pentru fiecare echipă. EuroBasket Women 2019 este cel de-al 2-lea turneu final pe baza căruia calificarea se joacă în timpul sezonului competițional.

Ordinea jocurilor pentru România:

România vs Slovenia – 11 noiembrie 2017
Franța vs România – 15 noiembrie 2017
Finlanda vs România – 10 februarie 2018
Slovenia vs România – 14 februarie 2018
România vs Franța – 17 noiembrie 2018
România vs Finlanda  21 noiembrie 2018

De notat că Franța este singura componentă a Grupei E calificată pentru Campionatul Mondial de baschet feminin – ediția 2018, eveniment găzduit pe parcursul verii următoare, în Spania.

Prima clasată și cele mai bune șase locuri 2 se califică la turneul final.

Letonia și Serbia vor co-organiza EuroBasket Women 2019, în luna iunie. Cele două sunt calificate direct.

___

Echipa națională de baschet feminin a României va participa în această vară la Jocurile Francofoniei, fiind condusă de Dragan Petricevic și Miljan Medvedj. Federația Română de Baschet urmează să anunțe numele antrenorului principal și al staff-ului acestuia pentru campania de calificare la EuroBasket Women 2019.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.