Acord între Maccabi Tel-Aviv și David Blatt

David Blatt a ajuns la un acord cu Maccabi Tel-Aviv. În ziua în care sezonul 2016/17 s-a încheiat cu eliminare în semifinalele campionatului, cele două părți au ajuns la un acord de principiu, conform presei israeliene de specialitate.

Blatt se întoarce la echipe pe care a mai antrenat-o între 2001 și 2004, respectiv între 2010 și 2014. El a câștigat Euroliga masculină alături de Maccabi în sezonul 2013/14, după care a trecut în NBA, unde a antrenat-o preț de un sezon și jumătate pe Cleveland Cavaliers, cu care a disputat o finală în sezonul 2014/15.

În sezonul 2016/17, Blatt a antrenat-o pe Darussafaka Dogus. El a calificat această echipă în playoff-ul Euroligii, respectiv în semifinalele campionatului din Turci.

Maccabi Tel-Aviv vine după cel mai modest sezon din istorie, ce a cuprins eliminarea din sezonul regulat al Euroligii, respectiv în semifinalele campionatului din Israel. Aceste rezultae s-au consemnat în condițiile în care sezonul 2016/17 a cuprins cel mai mare buget din istoria clubului.

De notat că Maccabi Tel-Aviv nu a mai câștigat campionatul de la plecarea lui David Blatt. De asemenea, echipa nu a câștigat niciun meci în playoff-ul Euroligii, acolo unde a mai avansat o singură dată, în sezonul 2014/15.

Anunțul oficial este așteptat, acesta urmând să fie făcut pe parcursul zilelor următoare. În aceste condiții, rămân descoperite funcțiile de antrenor principal la EA7 Milano și FC Barcelona. De asemenea, există alte cluburi din Euroligă care nu au anunțat ferm dacă continuă colaborarea cu actualul antrenor.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.