Aaron Jackson a stabilit un record absolut de intercepții pentru un meci din F4-ul Euroligii

Aaron Jackson a avut o prestație defensivă excelentă în meciul pe care echipa sa, CSKA Moscova, l-a pierdut pe mâna lui Olympiacos Pireu, în semifinalele Euroligii masculine – ediția 2014/15. Americanul a stabilit un record absolut de intercepții într-un meci din cadrul turneului final al celei mai importante competiții continentale.

În 22 minute de joc, Jackson a totalizat 7 intercepții. El a fost mereu omul potrivit la locul potrivit în apărare pentru CSKA și a reușit să pună în dificultate ofensiva elenilor. De asemenea, Jackson a făcut o treabă exemplară împotriva fundașilor echipei din portul Pireu, cunoscută pentru faptul că își alimentează jocul de tranziție și creează exclusiv din jucătorii de pe semicerc.

Jackson a totalizat 9 puncte (4/9 din acțiune, 1/2 la linia de pedeapsă), 3 pase decisive, 7 intercepții, o recuperare (ofensivă) și o singură posesie pierdută. A comis un fault și a atras patru greșeli împotriva sa pentru un indice de 15 la eficiență.

Americanul a fost folosit, cu precădere în defensivă, pe finalul partidei, dar în același timp a creat acțiunea din care Sonny Weems a egalat situația la 66 pe tabela de marcaj, chiar înaintea fazei decisive a meciului. Jackson a rămas în teren, dar Nando De Colo a fost împerecheat cu Spanoulis la coșul de trei puncte care a consfințit practic succesul lui Olympiacos.

Comparativ cu sezoanele anterioare, Jackson este folosit mai mult și are statistici mai bune decât în sezoanele precedente. Aflat la cel de-al 3-lea sezon alături de CSKA, Jackson are medii stagionale de 7.0 puncte, 3.0 pase decisive, 2.4 recuperări și 1.0 intercepții pentru 9.7 la eficiență în 22 minute pe meci. De asemenea, Aaron are procentaje de 61% la două puncte, 40% la trei puncte și 77% la linia de pedeapsă. El are 27 meciuri jucate și 18 titularizări în actuala ediție a Euroligii.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.