42 țări reprezentate în ediția 2017/18 a NBA

Pentru cel de-al 4-lea sezon consecutiv peste 100 de jucători străini sunt legitimați la echipele din NBA în seara de deschidere a stagiunii. Toate cele 30 de echipe din ligă au cel puțin un jucător non-american sub contract la ora publicării acestui text.

Un număr record de 42 țări sunt reprezentate în NBA. În total 113 străini activează în ligă la ora actuală, 64 dintre ei fiind originari din Europa. Canada are 11 jucători, Franța are 10, Australia se mândrește cu 8,iar Spania are șapte. Brazilia, Croația, Serbia, Germania și Turcia au câte cinci reprezentanți în NBA.

Toronto Raptors și Utah Jazz au câte șapte străini, Boston Celtics, Philadelphia 76ers și San Antonio Spurs au câte șase, iar Dallas Mavericks, Denver Nuggets, New York Knicks și Orlando Magic cu câte cinci fiecare.

Se anunță un sezon atractiv pentru europeni. Fără îndoială trebuie urmărit jocul lui Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokic și Kristaps Porzingis. Primul se numără între favoriți chiar și pentru titlul de MVP al sezonului. Al 2-lea este considerat cel mai creativ pivot din ligă, iar cel din urmă va deveni piesa de bază a lui New York Knicks. Giannis este născut în 1994, iar ceilalți doi în 1995. La ora actuală par să fie oamenii care vor prelua ștafeta de la Nowitzki, Gasol, Kirilenko sau Parker.

Desigur, nu poate fi omis nici Dennis Schroder, chiar dacă el se va confrunta pe parcursul acestui sezon cu faptul că nu mai face parte dintr-o forță a baschetului nord-american. Germanul se confruntă cu probleme cu legea, însă acest lucru nu are treabă cu ce se întâmplă pe parchet.

Alte nume importante și de urmărit sunt Marc Gasol, respectiv Rudy Gobert. Vorbim despre doi pivoți care vor fi lideri ai propriei echipe în Conferința Vest. Un alt lider ar putea să fie Goran Dragic, la Miami Heat.

Totodată, este de urmărit debutul lui Bogdan Bogdanovic și cel al lui Milos Teodosic în NBA. Ei evoluează la grupări din California: Sacramento Kings, respectiv LA Clippers. Cei doi sârbi vin să echilibreze raportul de forțe în ceea ce privește jucătorii europeni importanți din liga nord-americană. Majoritatea pieselor importante evoluează la poziția 5, pe lângă cei deja enumerați trebuie să-i evidențiem pe Pau Gasol, respectiv Jonas Valanciunas.

Dirk Nowitzki este cel mai vechi jucător european din NBA. Germanul se află în fața celui de-al 20-lea sezon în liga profesionistă nord-americană. El a petrecut mai mult de jumătate din viață pe terenurile din NBA.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On 42 țări reprezentate în ediția 2017/18 a NBA

  • In ultimele sezoane NBA-ul este tot mai activ in a aduce baschetbalistii de top din afara SUA.
    O sa fie o placere sa il urmarim pe europeni in mixtul ce il vor face cu super atleticii si spectaculosii jucatori de culoare americani.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.